Кучетата са най-добрия приятел на човека. Те са сладури и

...
Кучетата са най-добрия приятел на човека. Те са сладури и
Коментари Харесай

Най-красивите породи кучета

Кучетата са най-хубавия другар на индивида. Те са сладури и обичани помощници в доста аспекти от живота. Всяка порода си има своите разлики и по темперамент, и по външен тип. Това са едни от най-красивите породи кучета.

Хъски

Безспорно една от най-красивите породи кучета е хъски. Освен че те са доста положителни, лоялни и занимателни по темперамент, също се славят с поразяващата си осанка. Сините им хладни очи имат огромно влияние. Въпреки че не постоянно хъскитата са синеоки, те постоянно имат този характерен сериозен взор. Козината им прилича тази на вълк, както и формата на ушите им. Те могат да бъдат отлични кучета-пазачи, само че също и закачливи другари.

Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол

За разлика от хъскито, тази красива порода кучета е дребна и повече декоративна, в сравнение с надзирател. Козината им е приятна на досег и блестяща на външен тип, с красиви къдрици на някои места като ушите да вземем за пример. Дружелюбният им взор не е машинация – те фактически са такива и постоянно се схващат със стопаните си или всеки, който желае да ги погали.

Померан

 Померанът е красиво куче

Това безспорно е една от най-предпочитаните декоративни породи кучета. Разбира се, това не е единствено поради външния им тип, а също и поради послушния им и благ темперамент. Но не можем да отречем какъв брой красиво и сладко наподобяват тези пухчовци. Дребният им размер и дългата четина ги кара да наподобяват като пухкава топка с две черни очи на нея. Помераните могат да имат всевъзможни разнообразни окраски на козината и това ги прави още по-интересни.

Голдън ретривър

Типичното фамилно куче! Въпреки че това е много известна порода, в никакъв случай няма да ни омръзне да я виждаме. Както името допуска, козината на тези кучета е медно руса и наподобява златиста на слънцето. Те също са много огромни кучета, което наподобява благо в комбиниране с това какъв брой нежно се отнасят към хората.

Папийон

Може би леко извънредно е името на тази порода, тъй като то значи пеперуда, преведено от френски. Но външният тип на това куче несъмнено оправдава името. Големите му уши и козината върху тях наподобяват на крилата на пеперуда. Тази красива порода кучета наподобява доста елегантно. С този външен тип и с послушния си темперамент те са доста подобаващи за професионални надпревари. Лесни са за обучаване и са пъргави.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР