Кучетата са животни, които в повечето случаи лесно се приспособяват

...
Кучетата са животни, които в повечето случаи лесно се приспособяват
Коментари Харесай

Неща, без които кучето ви не може да живее

Кучетата са животни, които в множеството случаи елементарно се приспособяват и могат да живеят на всички места. Те обаче имат свои потребности, които са значими и всеки, които желае да има четириног другар,трябва да ги знае. Затова е хубаво да бъдете готови още преди вашият нов домакински любим да прекрачи прага на дома ви и да знаете от какво се нуждае той.

Специална храна. Храните за дребни кученца имат по-високи равнища на протеини, мазнини, калций, фосфор, натрий и хлорид, спрямо храните за възрастни, с цел да подкрепят бързия напредък и развиване на младо куче. Консултирайте се с вашия ветеринарен доктор, с цел да определите коя диета е най-подходяща за вашето кученце. Тези от огромни породи, да вземем за пример, могат да развият мъчителни костни положения, когато им е разрешено да ядат храни с високо съответствие на калций.

Играчки за кучета. Мъниците обичат да дъвчат. Защитете обувките, портмонетата и мебелите си, като осигурите на четириногите задоволително количество играчки за дъвчене, които да се употребяват като сурогат. Не забравяйте, че новото ви кученце не е подготвено и не знае кое е вярно и кое не е. Така че, когато го хванете с нещо неуместно, твърдо кажете не, вземете го и го заменете с играчка за дъвчене.

Кутия за кучета. Всяко кученце се нуждае от място за отмора на изтощените си лапи. Защо не си купите кутия за кучета, която също може да служи както и за превоз.  Уверете се, че тя е подобаваща за размера на вашето животинче, за предпочитане малко по-голяма, и купете мека поставка, с цел да добавите спомагателен комфорт.

Консумативи. Комплектите за подкастряне са нужда с цел да поддържате вашето кученце чисто и крепко. Най-малко вашият набор за поддържане на външния тип би трябвало да включва гребен, четка за зъби, нокторезачка и шампоан за кучета. Редовното четкане на козината на вашето кученце ще му помогне да го поддържате ослепително и крепко, до момента в който измиването на зъбите му освен ще резервира „ кучешкия мирис “, само че и ще предотврати проблеми със здравето на устната празнина като пародонтоза.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР