Кучетата са едни от най-популярните и любими домашни любимци на

...
Кучетата са едни от най-популярните и любими домашни любимци на
Коментари Харесай

Може ли кучето да яде пица?

Кучетата са едни от най-популярните и обичани домашни любимци на всеки човек. Те са отзивчиви, благи, любвеобилни и извънредно интелигентни. Неслучайно се считат за животните с максимален капацитет за преобразяване в най-хубавия другар на индивида.

Много хора желаят да споделят пицата си с кучето. Но добра концепция ли е това? Ядат ли кучетата пица? Вредно ли е, в случай че кучето яде пица?

Грижата за кучетата прилича тази към член от фамилията. Тези животни имат същите потребности като хората – заслон, внимание и качествена храна. Храненето на кучето е главен приоритет за всеки собственик, защото има огромно значение каква храна и с какъв състав давате на своето куче.

Много постоянно стопаните си разрешават да споделят своята храна с кучетата си, защото считат, че по този начин им вършат услуга и задоволяват техния вкус. Истината обаче е друга – шерването на някои храни може да докара до повече нежелани последствия, в сравнение с изгоди за кучето.

Пицата е една от храните, които стопаните най-често споделят със своите четирикраки другари. Тази храна не е измежду рисковите храни за кучетата, само че може да се счита за евентуална щета в избрани случаи.

Може ли кучето да яде пица? Какви са рисковете, които поемате, когато решите да споделите пица с кучето.

Риск от нездравословни съставки

 Може ли кучето да яде пица?

Oтговорът е по-скоро не. Причината е, че доста типове пици съдържат лук или чесън в кората си, както и сос като топинг. Тези храни могат да причинят коремно разстройство на кучетата, тъй че не забравяйте да ревизирате всички съставки, преди да споделите пица с вашето куче. Кучетата могат да имат нетърпимост към лактоза и също по този начин да бъдат чувствителни към пшеницата. Препоръчва се да наблюдавате деликатно кучето си, в случай че то употребява пица. Най-добре се информирайте кои подправки са рискови за кучета.

Ниска хранителна стойност

Друга причина пицата да не влиза в листата с целесъобразни храни е, че тя има минимална хранителна стойност за кучетата. Дори пицата да съдържа месо, то нормално е високо модифицирано и с високо наличие на натрий. Дори кучето ви да понася добре дребни количества пица, най-добре е да го избягвате. Не постоянно ще знаете съставките и тя има по-добри благоприятни условия за лакомства.

Заключението

Не се предлага да давате човешка пица на кучето. По-добре се придържайте към обичайните гранули за кучета.

Вижте още:

- Човешки храни за кучета;

- Полезни подправки за кучета;

- Токсични храни за кучета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР