Кучетата са едни от най-обичаните домашни любимци по света и

...
Кучетата са едни от най-обичаните домашни любимци по света и
Коментари Харесай

Защо кучето ме лае?

Кучетата са едни от най-обичаните домашни любимци по света и тяхната преданост и обвързаност към стопаните са измежду аргументите за тяхната известност. Въпреки това може да бъде много изнервящо, когато куче ненадейно стартира да ви лае, изключително в случай че сте чужд за кучето. В тази публикация ще обсъдим някои от вероятните аргументи, заради които куче може да ви лае.

Териториално държание

Кучетата са териториални животни и могат да станат бранители на своите притежатели, домове и покрайнини. Ако се приближавате до територията на куче, то може да излае, с цел да ви предизвести да стоите настрани. Този вид лай нормално е съпроводен от отбранителна поза, като кучето стои високо и демонстрира зъбите си.

Страх или безпокойствие

Някои кучета може да лаят на непознати от боязън или безпокойствие. Това може да се дължи на липса на социализация или травматични прекарвания в предишното. В такива случаи кучето може да лае като метод да изрази страха си или да ви предизвести да стоите настрани.

Търсене на внимание

Кучетата са обществени животни и жадуват за внимание и взаимоотношение със своите притежатели или други хора. Някои кучета може да лаят на непознати като метод да търсят внимание или да стартират игра. Този вид лай нормално е съпроводен от махане на опашка и възбудено държание.

Защитно държание

 аргументи за кучешки лай

Кучетата са животни, които могат да възприемат стопаните си като своя глутница. Ако чужд се приближи до притежателя им, кучето може да лае, с цел да отбрани глутницата си. Този вид лай нормално е съпроводен от това, че кучето стои сред притежателя си и непознатия и ръмжи.

Медицински проблеми

В някои случаи кучетата могат да лаят прекалено заради медицински проблеми като загуба на слуха или когнитивна дисфункция. Ако забележите, че кучето лае прекалено и наподобява дезориентирано или комплицирано, най-добре е да се консултирате с ветеринарен доктор.

В умозаключение, има разнообразни аргументи, заради които едно куче може да ви лае. От значително значение е да подхождате деликатно към кучетата, изключително в случай че сте чужд, и да спазвате техните граници.

Ако куче ви лае, най-добре е да избягвате пряк контакт с очите, да се отдалечавате постепенно и да избягвате неочаквани придвижвания. Като разберем за какво кучетата лаят, можем да създадем по-добра връзка с тях и да избегнем всевъзможни евентуални недоразумения.

Вижте и:

- Защо кучето диша тежко;

- Защо кучето се върти в кръг;

- Защо кучето спи по тил.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР