Кучетата са едни от най-дружелюбните и интелигентни домашни любимци. Те

...
Кучетата са едни от най-дружелюбните и интелигентни домашни любимци. Те
Коментари Харесай

Опасен ли е алкохолът за кучетата?

Кучетата са едни от най-дружелюбните и интелигентни домашни любимци. Те са лоялни, грижовни и извънредно енергични, а тяхното развъждане не е по никакъв начин сложна задача, тъй като те бързо възприемат нови команди и се образоват елементарно.

Грижите за кучетата включват наложителни детайли като хранене, разходка, имунизиране, обезпаразитяване и други

Храненето е най-важният детайл от вярното развъждане на вашите домашни любимци. Относно този е аспект е от голяма важност какво и какъв брой да давате на вашите кучета, само че и в същото време кои храни би трябвало строго да избягвате в процеса на развъждане.

Съществуват избрани храни и питиета, чиято консумация би трябвало да бъде изключена от кучешкото меню. Опасен ли е алкохолът за кучетата?

Алкохолът е образец за противопоказен артикул, който е рисков за кучето. Както за храната, по този начин и за напитките, важи правилото, че количеството е това, което ги прави рискови и нездравословни за организма. Това се отнася и за алкохолните питиета.

Течностите с ниска централизация на алкохол няма да навредят на кучето прекомерно съществено, до момента в който тези с висока централизация могат да причинят необратими вреди. Това се дължи на съставките в алкохолните питиета, които могат да се окажат отровни за кучето. Някои от тях са етанолът и хмелът. Ако се одобри по-големи количества от тях, това можете да докара до бъбречна непълнота, заспалост или даже съдбовен край.

Кучетата са животни, които нямат уязвимост към спиртните питиета, по тази причина и съвсем в никакъв случай няма да се изкушат да ги употребяват. Въпреки това, е допустимо да се случат произшествия, в които е най-важно да установите какво количество алкохол е пило кучето. Ако то е приело рискови равнища на спиртната напитка, то най-вероятно ще стартира да демонстрира признаци, сходни с човешките такива. Това нормално са:

 Отровено куче

- Замайване;

- Гадене;

- Повръщане на кучето;

- Свиване;

- Намалена периодичност на дишане;

- Некоординираност;

- Депресиращо положение или заспалост при кучето.

В тези случаи най-оптималното решение е да реагирате неотложно, като заведете своя домакински любим на ветеринар.

Вижте също и лист с отровните храни за кучета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР