Кучетата са дългогодишен спътник на човека, но въпреки това те

...
Кучетата са дългогодишен спътник на човека, но въпреки това те
Коментари Харесай

Защо кучето спи върху мен?

Кучетата са дълготраен сателит на индивида, само че все пак те са в положение да изненадат хората със своите привички. Например, мнозина не могат да си обяснят за какво техните домашни любимци, без значение от техния размер, настойчиво се пробват да спят на краката, гърба, стомаха или даже на главите им. Експертите кинолози са сигурни: има няколко аргументи, заради които кучето ляга тъкмо върху притежателя си.

Основни аргументи кучето да спи върху вас

Ако мислите от позиция на куче, тогава е мъчно да измислите по-добро място за спане от обичания си притежател. Такова държание е подбудено от инстинктите. Кучетата са товарни животни и от незапомнени времена избират да стоят допустимо най-близо едно до друго, когато се настаняват за нощувка, тъй като по този начин е по-топло и безвредно.

Ставайки домашни, някои не са не запомнили дивите си привички. Да легнат върху притежателя може да ги подтикне студа или несигурността. Наблюденията демонстрират, че кучето по-активно търси компанията на притежателя, в случай че в къщата се появи избран „ дразнител “: дете, шумни посетители или нов домакински любим. Компанията на притежателя успокоява кучето. То се усеща изключително добре, когато освен се топли, а е под неговата протекция и чува ударите на сърцето му. Освен това, когато лежи върху човек, то като че ли се връща във времето, когато е било кученце и хората постоянно са го взимали на ръце, с цел да го галят, успокояват и пазят.

Смята се също, че кучетата са самобитни " доктори ". Те могат освен да диагностицират болестта на ранен стадий, само че и да стартират да го „ лекуват “, действайки като биологична нагревателна поставка. Ето за какво, в случай че домакински любим натрапчиво ляга в региона на черния дроб, стомаха или се качва непосредствено на главата, това е причина да отидете на доктор.

Вашето куче спи върху вас: плюсове и минуси

 Куче и притежател

Не всички притежатели са щастливи, когато домашният любим се качи върху тях. Тази позиция обаче има редица преимущества:

- Да спите дружно в действителност е по-топло.

- Присъствието на куче в леглото работи успокояващо освен на него, само че и на притежателя: то заема място, което по някаква причина се оказа празно. В последна сметка за хората е естествено да спят до някого.

- Кинолозите разказват случаи, когато куче, лежащо върху притежателя за нощта, в действителност е асъдействало за изцеление даже на най-трудните болести.

Разбира се, има и дефекти:

- Хигиена. Куче, което желае да спи върху притежателя си, ще би трябвало да се мие и четка по-често.

- Паразити. При непосредствен контакт човек може да се болести с хелминти. Така че би трябвало да сте по-внимателни към здравето на вашия домакински любим.

- Дискомфорт. Кучето не схваща, че може да бъде тежко и да аргументи известно стеснение на притежателя, като се излежава върху него.

- Трудности в персоналния живот. Не всеки сътрудник ще хареса окосмен " трети ", който се е озовал в леглото в най-неподходящия миг.

Как да отбиете кучето да спи върху вас

Най-добрият съвет, който може да се даде на начинаещите притежатели на кучета, е, че кучето въобще не би трябвало да се учи да се качва на леглото на притежателя. Ако моментът е пропуснат, тогава би трябвало да сте търпеливи. Трудно е да отбиете възрастно куче от този табиет, без да му навредите.

 Куче

За да извършите това, първо го оборудвайте с комфортно легло и изработете командата „ място “. След това ще би трябвало настойчиво, само че деликатно да изпращате домашния любим там всякога, когато се опита да се изкачи върху вас. Ако командата е изпълнена, е належащо да се приближите и да похвалите кучето, тъй че да не се усеща изоставено. По-добре е да пандизите спалнята през нощта. Разбира се, кучето ще изпитва носталгия и евентуално ще скимти под вратата. В този случай би трябвало деликатно, само че настойчиво да го върнете на мястото му. След няколко дни тя ще би трябвало да одобри това предписание.

Според статистиката множеството притежатели на кучета разрешават на своите домашни любимци да спят в непосредствена непосредственост, вярвайки, че по този метод домашният любим се усеща по-добре. Има известна истина в това. Но обособеният сън няма да аргументи доста щета, в случай че методите вярно към този въпрос. Така че изборът е на притежателя.

Вижте също:

- Защо кучето ти се радва на прибиране;

- Защо кучето ме гледа втренчето;

- Защо кучето не ме слуша?

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР