Кучетата разбират повече, отколкото показват. Те могат да различат своята

...
Кучетата разбират повече, отколкото показват. Те могат да различат своята
Коментари Харесай

Кучетата разбират повече, отколкото показват

Кучетата схващат повече, в сравнение с демонстрират. Те могат да разграничат своята топка от плюшената си играчка. Изследване на мозъка на животните демонстрира, че те съумяват да разпознаят избрани думи и тяхното значение.

Изследването е оповестено в изданието Current Biology.

„ Кучетата „ задействат паметта си за даден обект, когато чуят името му “, споделя Мариана Борош, откривател от университета „ Лоранд Йотвьош “ в Будапеща.

В изследването вземат участие 18 кучета. На всяко едно от тях е направена електроенцефалография, с цел да се откри доколко схваща езика.

Кучетата схващат повече, в сравнение с демонстрират

Собствениците им произнасят думи за играчки, които любимците им познават. След това демонстрират предмети – от време на време подхождат на поизнесената дума, от време на време им е показан друг предмет.

Резултатите демонстрират, че когато на кучетата се дава обект, съвпадащ с изречената дума, то те могат да го разпознаят, или пък да разграничат подобен, който не дава отговор, по метод. Подобно нещо се следи и при хората. Това е солидно доказателство, че кучетата схващат думите, означават унгарските откриватели.

„ Вашето куче схваща повече, в сравнение с демонстрира.Кучетата не просто научават характерно държание към избрани думи, а може би фактически схващат смисъла на някои слова, както вършат хората “, споделя Лила Маджари от университета „ Лоранд Йотвьош “.

Изследователите възнамеряват да ревизират дали други животни могат да научат названия на предмети по същия метод като кучетата, а също дали животът им измежду хората е оказал помощ да развият тази дарба.

Източник: Българска телеграфна агенция

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР