Кучетата, подобно на хората, имат личностни характеристики, които ги делят

...
Кучетата, подобно на хората, имат личностни характеристики, които ги делят
Коментари Харесай

Отличителни черти на умните кучета

Кучетата, сходно на хората, имат личностни характерности, които ги разделят на умни и изключително надарени и общоприетоо интелигентни кучета. Надарените кучета имат дарба да запомнят имената на играчките си, помнят ги месеци наред и реагират, когато би трябвало да ги покажат или употребяват.

Тази дарба провокира интерес измежду откривателите и те вземат решение да ревизират дали интелигентността при кучетата е единствена обща линия на тази интелигентна група, или животните имат и други общи характерности.

Установено е, че умните кучета имат и друга обща линия, те са по-игриви от останалите четириноги. Изводът е, че съществува връзка сред засилената двигателна интензивност, изразена посредством предпочитание за игра и способността им да запомнят словесни модели.

Породата бордър коли е избрана като най-умното куче изцяло, по тази причина проучването е извършено главно измежду животни от тази порода. Направена е прилика и с хората и изводът е същия - хората, които са по-надарени от други са и по-отворени към разнообразни прекарвания, което има родствена връзка с игривостта при кучетата.

Вероятно по-игривите кучета съумяват да се впишат по-добре в обществен подтекст, което им разрешава да се учат по-лесно и по-ефективно.

Предполага се също, че някои

кучета имат генетична съдба към игровите обстановки и когато притежателят ги предизвиква, те съумяват да развият максимума от потенциала си. А защото някои породи са изключително мощно пристрастени към кучешките игри, насърчаването на това им държание може да е главната причина да се учат по-добре от други. Така че факторите на околната среда също имат своето значително значение.

 Бордър коли

Не може да се каже сигурно коя е повода за появяването на тази група от по-способни животни, като е допустимо да става въпрос от комплекс от фактори - както заложени, по този начин и резултат от външни въздействия, с цел да се появи този феномен на надарени с гений домашни питомци. Така или другояче това е още една причина хората да се влюбят още повече в най-хубавия другар на индивида, а това е единствено от изгода за лаещите четириноги, а също и за хората.

Вижте кои са и другите породи умни кучета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg