Кучетата по целия свят биха могли да развият поведенчески проблеми,

...
Кучетата по целия свят биха могли да развият поведенчески проблеми,
Коментари Харесай

Смартфоните са вредни за вашето куче

Кучетата по целия свят биха могли да развият поведенчески проблеми, тъй като притежателите им са пристрастени към смарт телефоните си, считат специалисти. Съвременната фикс идея за непрекъснато гледане на екраните може да аргументи премеждия, вариращи от тревога до меланхолия, на любимците ни. Това постоянно се показва в непокорно държание и даже експанзия.

Ветеринари сигнализират, че в последните пет години е имало фрапантен скок на случаите, при които дългогодишни домашни любимци стартират да се държат непокорно и нападателно по отношение на стопаните си. Според лекарите това се дължи точно на актуалните човешки привички и метода на живот.

Според английската акция Дигитъл детокс възрастните хора прекарват приблизително по 9 часа и 30 минути пред екрана. Това е повече от времето, което прекарват в сън. Част от основателите ѝ правили проучвания за вредата, която цифровата ни актуалност предизвиква на любимците ни.

Това има в действителност отрицателен резултат върху нашите кучета, споделя Амбер Пикуорд от университета Англия Ръскин, която е един от откривателите, провели изследването.

Бих призовала хората да оставят телефоните си, когато са с кучетата си. Може би си мислите, че прекарвате времето си с любимците си, когато сте на разходка, само че сега, в който започнете да гледате телефона си, това стресира кучето ви. В края на краищата, както се споделя, едно куче може да бъде дребна част от вашия свят, само че вие сте целият свят за любимеца си, споделя още тя.

 Разхождане на Куче

Подобно на вълците, кучетата се обръщат към водачите си, към по този начин наречените алфи, за съвет какво да вършат по-късно. Техният притежател се явява упомената алфа. Когато водачът им не даде противоположна връзка, животните се паникьосват, тъй като не схващат за какво не им отговаряте.

Ако ходите по улицата и кучето ви види котка, то ще ви потърси за упътване, като че ли ще каже: Може ли? Понеже вие ще сте заети с телефона си, любимецът ви ще направи това, което желае. Кучето се нуждае от убеденост, с цел да знае кое може и кое не. Ако непрекъснато го тормозите с липса на внимание, това може да докара до поведенчески проблеми в дълготраен проект, споделя в умозаключение Пикуорд.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР