Кучетата обичат да похапват. И подобно на хората, могат в

...
Кучетата обичат да похапват. И подобно на хората, могат в
Коментари Харесай

Как да помогнем на куче да отслабне?

Кучетата обичат да похапват. И сходно на хората, могат в един миг да се окажат с наднормено тегло, което да е рисково за живота им. За жал обаче нашите питомци не могат сами да управляват килограмите си, тъй че тук е значимо притежателят да поеме отговорност, вземайки нещата в свои ръце. Но по какъв начин да помогнем на кучето да отслабне, когато е толкоз мъчно да откажеш на тези сладки и молещи за храна очи?

Проблемът с наднорменото тегло при домашните любимци се оказва все по-често срещан. Това е по този начин, тъй като самите стопани не разхождат задоволително дълго питомците си или пък ги хранят прекомерно постоянно и с огромни порции. Нерядко на животните е давана и човешка храна, която в допълнение способства за напълняването на животинчето.

За да разберете дали вашето куче е с наднормено тегло, не е комплицирано. При такива животни ребрата не се виждат и вместо завършена талия се вижда провиснал стомах. Освен това кучето се движи постепенно, задъхва се и изпитва компликация при сядане. Също по този начин е очевидно, че животното е доста по-пълно от други кучета от същата порода, които срещате на открито.

Имайте поради, че съвършеното тегло на кучето варира при другите породи и зависи от размера на любимеца. Решаващи фактори са още полът, възрастта на кучето и това дали е кастрирано. Наприемер бордър колитата нормално тежат от 19 кг до 24 кг. Бигълът - от 13 кг до 16 кг, чихуахуа - от 2-3 кг, боксерите - към 30 кг, кокер шпаньолите - 15-16 кг. Ако не сте сигурни какъв брой би трябвало да тежи вашето куче, консултирайте се с ветеринарен доктор.

Как да помогнем на кучето си да отслабне? Започнете да разхождате по-дълго своето куче и прекарвайте повече време на открито. Имайте поради, че на животното ще му е мъчно да се движи часове наред без спиране, тъй че правете почивки на всеки 20-30 минути. Ако нямате допустимо да разхождате кучето по-често, пробвайте се да играете с обичаните му играчки вкъщи.

 Да помогнем за отслабването на кучето

Всяко в допълнение придвижване ще е от изгода за любимеца ви. За да помогнете на кучето да отслабне, би трябвало да коригирате порциите му. Това би трябвало да стане последователно, а не от раз, тъй като може животното да се усеща доста гладно и нервно първоначално. Хранете кучето въз основа на това тегло, което то би трябвало да има по принцип, а не на тежестта, което има в този момент. Разбира се, съгласувайте всичко с ветеринар. За да влезе кучето ви по-бързо във форма, спрете да го черпите с човешки лакомства.

Може да бъде мъчно да кажете не на вашето пале, когато то непрекъснато моли за храна. И въпреки всичко, за негово положително, е значимо да сте строги. Можете да научите кучето си да спре да проси храна със следните препоръки:

Използвайте кучешки играчки: Когато кучето ви проси храна, възнаградете го с обичаната му играчка вместо с лакомство. По този метод то получава нещо хубаво, само че без калории.

Преместете кучето си в друга стая, когато ядете: Представете си, че мечтаете за нещо вкусно и миришете на вкусна храна, само че не можете да я имате. Така постоянно се усещат кучетата. Затова е по-добре да държите лаещото си другарче някъде другаде, до момента в който ядете, с цел да не се изкушава и то.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР