Кучетата и навиците им все още не са обяснени изцяло

...
Кучетата и навиците им все още не са обяснени изцяло
Коментари Харесай

Ето защо някои кучета спят с корема нагоре

Кучетата и навиците им към момента не са обяснени напълно от науката. Не се знае какъв е процентът на домашните любимци, които обичат да спят по тил. Все отново някои животни обожават да подремват с корема нагоре, а обяснението за какво вършат това, е повече от забавно.

Според неофициални данни на стопани на кучета към 5-10% от тях обожават да подремват по тил. Това важи единствено и само за домашните кучета. Никога няма да видите диви кучета или вълци да си почиват с корема нагоре.

Коремът е най-уязвимата част на кучето. В дива среда никое животно не оставя жизненоважните си органи незащитени и на показ. В домашна среда обаче нещата наподобяват по различен метод.

Когато живеят като домашни кучета, животните стартират да одобряват дома като тяхна цитадела – също като хората. За тях това е най-спокойното и несъмнено място на света. За разлика от стоите братовчеди те не би трябвало да непрекъснато нащрек за дебнещи рискове и по през целия ден могат да са спокойни за себе си.

Социализацията на кучето играе голяма роля за това по какъв начин ще се усеща в заобикалящата го среда. Ако то има мощни обществени контакти, няма да се опасява от нищо. С други думи – колкото по-рано се почувства в тотална сигурност в дома, толкоз по-рано ще стартира и да спи с краката нагоре.

Веднъж усети ли сигурността да спи в тази поза, тя става обичана на домашния ни другар и той често-често си подремва с коремчето нагоре.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР