Кученцето, което беше системно малтретирано от стопанина си във Враца,

...
Кученцето, което беше системно малтретирано от стопанина си във Враца,
Коментари Харесай

Щастлива развръзка! Битото от стопанина си кученце е спасено /снимки/

Кученцето, което беше редовно измъчвано от стопанина си във Враца, е избавено, научи организация BulNews. За щастливата развръзка заяви дамата, която популяризира в обществената мрежа клиповете на бруталното принуждение над четириногото - ръководителят на фондация „ Paws of justice/Лапички на справедливостта” Пламенка Калинкина. Кученцето към този момент е под опеката на сдружението и носи името Sweetheart.
Припомняме, че през вчерашния ден във фейсбук се появиха видеа, показващи брутално принуждение на възрастен човек върху беззащитно кученце в жилищен блок във Враца. След обява в организация BulNews, институциите се самосезираха и взеха светкавични ограничения да прекратят жестокото отношение на стопанина на четириногото. Той беше задържан за 72 часа, а домашният му любим бе иззет и предаден на зоозащитниците.
„ Толкова болежка в очите. Стои където я оставя без да мърда, трепери всякога, когато я докосна... Ужасена… Това е брутално, даже за мен,а аз съм виждала доста измъчвани животинки по разнороден метод. Трябва и успокоение и любов,нищо повече… “. Това споделя от срещата си с животинчето Калинкина.
За кученцето към този момент са се погрижили ветеринари от локалната клиника „ Гергьовче “. Сметката за процедурите е 260 лв. и който желае да помогне може да подари средства за лекуването.
Докато тече досъдебно произвеждане, не може да се търси осиновител, само че по-късно най-вероятно на Sweetheart ще би трябвало да се откри нов дом. Тя е на 4 години и съгласно ветеринарите няма трайни здравословни увреждания, макар систематичния гнет. Който има интерес, може да се срещне с кученцето.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР