Куче с шест крака, един бъбрек и допълнителна вулва бе

...
Куче с шест крака, един бъбрек и допълнителна вулва бе
Коментари Харесай

Необикновената история на Ариел: Куче с шест крака получи шанс за нормален живот

Куче с шест крайници, един бъбрек и спомагателна вулва бе открито изхвърлено на паркинг на супермаркет. То попадна в заглавията на вестниците, а доброволци от целия свят се притекоха на помощ.

Благодарение на тях то бе подложено на специфична интервенция за премахване на спомагателните крака.

„ Толкова си заслужаваше “, споделя треньорката на избавеното животно

11-седмичният шпаньол бе зарязан пред клон на B&M в Пембрукшир, Уелс през септември. Малката Ариел беше открита сама, мършава и в тежко положение. Тогава грижите за нея пое Майки Лоулър, създател и шеф на избавителната работа Greenacres край Хавърфордуест.

Снимка: BBC

Изследванията обаче посочили, че спомагателните крака не са единственият проблем.

„ Ветеринарният доктор, който в началото оцени Ариел, означи, че с изключение на двата непотребни задни крайници, тя има и спомагателна вулва “, описа Лоулър.

Пожарникари изкопават пътека за бедстващото куче с лопати и най-сетне съумяват да го освободят

По-късно компютърната томография посочила, че кучето има и единствено един бъбрек, което още повече нараснало сложността на нужното здравно лекуване.

Снимка: BBC

Кучето е наречено на героинята от „ Малката нимфа “ на Дисни, защото отчасти сраснатите ѝ спомагателни задни крайници наподобявали опашката на нимфа.

След като историята му обиколи изданията, доброжелатели от целия свят се отзоваха и събраха към 15 000 паунда, с които да бъде направена интервенция и животът на кучето да бъде изменен.

То е било намерено

Това стана факт в четвъртък в болничното заведение за дребни животни Langford Vets в Съмърсет. Процедурите са траяли два часа. Хирургът доктор Аарон Лъчман е съумял да избави и четирите ѝ крайника на Ариел, откакто се страхувал, че единият може да бъде ампутиран.

Снимка: BBC

„ И заради съществуването на две тазобедрени стави от едната страна тазът на Ариел в никакъв случай не се е формирал вярно. В резултат на това естественият ѝ десен крайник нямаше съвсем никакъв мускулен тонус и имаше възможност и той да бъде отхвърлен. За благополучие обаче това не се случи, защото през последните месеци той сподели признаци на огромно подсилване “, сподели той.

Снимка: BBC

Веднага след интервенцията Ариел се е изправила на крайници, разхождала се е, хранила се е и е пила вода.

„ Тя се оправя доста добре, възвърне се и е щастливо малко куче и се надяваме, че ще продължи да води баснословен живот. Тя има собствен личен дребен темперамент и макар че е имала сложен старт в живота, в действителност се е справила добре “, сподели доктор Лъчман.

Снимка: BBC

Предстои кучето да бъде изписано и да се върне вкъщи при приемното си семейство в Западен Уелс. Възстановяването ѝ ще продължи с физиотерапия, а по-късно ще ѝ бъде открит непрекъснат дом.

Кучето липсвало толкоз доста време, че било оповестено за умряло

„ Отзвукът от историята на Ариел до момента, в това число позвънявания и имейли от Ню Йорк и Австралия, е необикновен, тъй че не се колебая, че тя ще бъде взета. Не мога да изкажа задоволително благодарности на всички, които способстваха да ѝ помогнем “, показа Майки Лоулър от избавителната работа Greenacres.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР