Куче на име Боби, което живее в Португалия, бе регистрирано

...
Куче на име Боби, което живее в Португалия, бе регистрирано
Коментари Харесай

Запознайте се с Боби - най-старото куче на света!

Куче на име Боби, което живее в Португалия, бе записано от върховете на Гинес като най-възрастното куче в историята, чиято възраст е доказана с документи, заяви Скай нюз.

Боби е роден на 11 май 1992 година На 30 години и 271 дни той е новият рекордьор, разгласен единствено две седмици, откакто за най-възрастно куче в света сега бе регистриран Спайк, чихуахуа от Охайо, в Съединени американски щати. Рождената дата на Боби е доказана от базата данни на домашните любимци на португалското държавно управление и от Националния съюз на ветеринарите в Португалия.

" Историята на Боби е цяло знамение - от раждането му с присъда до през днешния ден, когато е потвърдено най-възрастното куче ", показват от върховете на Гинес. 

Боби се родил с още три кученца в дома на португалско семейство, което отглеждало към този момент доста животни и решило да приспи новородените. Боби обаче съумял да избяга и оживял. Той е породист рафейро до алентехо, португалска порода пастирски кучета със междинна дълготрайност на живота 12-14 години.

През целия си живот Боби живее със семейство Коща в с. Конкийрос, Португалия. Според Коща майката на Боби живяла 18 години, а друго от живеещите със фамилията кучета е на 22 години.

Досега рекордьорът по дългоденствие измежду кучетата в историята бе Блуи от Австралия, на 29 години.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР