Куче асистент помага на своята стопанка с аутизъм да премине

...
Куче асистент помага на своята стопанка с аутизъм да премине
Коментари Харесай

Запознайте се с Бел, „кучето акушерка“, което помага на стопанката си с аутизъм да роди син

Куче помощник оказва помощ на своята господарка с аутизъм да премине сполучливо през лекуването на неплодородие, бременността и раждането

Запознайте се с първото куче помощник в Обединеното кралство, което оказа помощ на стопанката си, която е с аутизъм, да премине сполучливо през бременността и да роди. Бел е 2-годишен Стафордширски бултериер и се счита за едно от първите кучета във Англия, на което е разрешено да придружи собственичката си в болничното заведение.

Бел е на всички места с 33-годишната Ейми Томкин – по време на лекуването на неплодородие, както и при прегледите и визитите при акушерката през цялата й бременност.

Кучето имало опция да спи на болничното легло на Ейми и нежно да опира носа си на корема й. “Сякаш тя ревизираше сърдечния темп на бебето, когато бях бременна “, споделя стопанката й.

Четириногото се държало толкоз добре, че от болничното заведение му разрешили да поддържа Ейми в родилното поделение, директно преди момента за цезарово сечение през април тази година. Верният другар и помощник Бел чакала 33-годишната си господарка да излезе от операционната и първа се среща с новородения й наследник Оли.

“Щом видя Оли, тя нежно го подуши и облиза лицето му, с цел да го приветства. Оттогава тя е неразделно до него “, споделя майката.

Това е и повода косматият другар да получи купата „ куче акушерка “ – безрезервен, спокоен и подкрепящ.

Ейми е господарка на чаровната Бел, откогато кучето е малко пале, с цел да й оказва помощ с аутизма, тревогата и непрестанните паник офанзиви.

Умният домакински любим може да разпознае признаците на паническа офанзива и бързо да откри излаз от препълнени места, в случай че усети, че стопанката й не се усеща добре.

“Тя натиска бутоните на асансьорите и даже държи дебитната ми карта против машината, с цел да платя за нещо “, добавя младата майка.

“По принцип без нея съм прекомерно неспокойна, с цел да изляза от къщи. Ако не е тя, бих си стояла у дома по през целия ден. “

Източник: ladyzone

Източник: mozache.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР