Кубрат Пулев загуби битката за интерконтиненталния пояс на Световната боксова

...
Кубрат Пулев загуби битката за интерконтиненталния пояс на Световната боксова
Коментари Харесай

Кубрат Пулев загуби от Дерек Чисора в оспорвана битка

Кубрат Пулев загуби борбата за интерконтиненталния пояс на Световната боксова асоциация (WBA). Българският боксьор се показа на високо равнище, само че отстъпи на Дерек Чисора с разединено съдийско решение в гладиаторски дуел в лондонската " О2 Арена ", траял цялостните 12 рунда.

Кобрата не съумя да притисне Чисора, а вместо това понесе тежки удари и приключи с две аркади. По-големият от братя Пулеви имаше изрично превъзходство единствено в четвъртия и петия рунд.

В последна сметка двама от реферите отсъдиха в интерес на Чисора - неговият съотечественик край кръга даде 114:112, а сътрудника му от Панама - 116:112. Единствено българският арбитър Йордан Езекиев реши, че Кобрата е надиграл противника си - 116:112.

Това бе мач №32 за Кобрата на професионалния кръг, като той към този момент има 29 победи и 3 загуби. Чисора е в елитната компания на Владимир Кличко и Антъни Джошуа, които записаха триумфи против Кубрат в разногласия за международната купа - надлежно през 2014 и 2019 година

Чисора се качи на професионалния кръг за 45-и път. Той е с баланс от 33 победи и 12 провали. Успехът е първи за английския деец от 2019 година, като по този метод Чисора прекъсна серия от 3 загуби. /БГНЕС, БТВ
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР