Кубрат Пулев ще получи мач за световната титла в тежка

...
Кубрат Пулев ще получи мач за световната титла в тежка
Коментари Харесай

Пулев ще се бие за световната титла до края на май 2020 г.

Кубрат Пулев ще получи мач за международната купа в тежка категория до 31 май 2020 година Това гласи последното решение на Международната боксова федерация (IBF).

Българинът е наложителен кандидат за пояса и трябваше да срещне първенеца Анди Руис-младши. Тъй като има контракт за реванш с Антъни Джошуа, който ще се организира на 7 декември в Саудитска Арабия, мексиканецът изиска от IBF да бъде направено изключение, с цел да не му лишават купата. Телевизия ESPN заяви, че в понеделник бордът на шефът на IBF се е събрал на конферентен диалог, с цел да вземе решение дали да удовлетвори молбата за изключение. В последна сметка настояването на първенеца е било почетено, а във вторник президентът на федерацията Дарил Пийпълс е изпратил писмо, с което утвърждава реванша сред Руис и Джошуа.

От IBF обаче изискват спечелилият от този мач да се съгласи за среща с Пулев до 31 май 2020 година В противоположен случай купата ще бъде овакантена, а българинът ще срещне различен боксьор в дуел за нея. Руис е платил и $20 000 $ на IBF, каквото е условието при подаване на молба за изключение.

Един от представителите на Пулев - юристът Джон Уърт от компанията Epic Sports, която работи с българина взаимно с " Топ Ранк ", не е удовлетворен от решението. " Планираме да апелираме, желаеме изискванията да са ясни. Едно от нашите терзания е, че няма гаранция, че спечелилият от мача сред Руис и Джошуа ще се бие непосредствено с Пулев и няма да има други мачове преди този момент. Няма и гаранция, че спечелилият няма да изиска още едно изключение - да вземем за пример за съединителен мач за всички трофеи. Дори не съм сигурен, че Руис се е съгласил да се бие в Саудитска Арабия. Има доста неразбираеми неща ", сподели Уърт.

Пулев ще има късмет да стане международен първенец за трети път в кариерата си. През 2014 година той загуби мача за международната купа против тогавашния първенец Владимир Кличко. През 2017 година българинът трябваше да се бие с Антъни Джошуа, само че се отдръпна поради травма единствено две седмици преди дуела. Пулев си обезпечи статута на " наложителен кандидат " за трети път с триумфа против Хюи Фюри в София през октомври 2018 г. 

Междувременно продължават разногласията сред Руис и Джошуа за мястото на реванша посред им. След като няколко дни отхвърляше коментар за избора на Саудитска Арабия, през вчерашния ден Руис разгласи, че не е склонен мачът да е там и желае да се организира в Съединени американски щати. Отговаряйки на въпроси на почитателите в обществените мрежи, мексиканецът сподели: " Знам, че всички приказват за този мач, само че скоро ще дойдат същинските вести. Мач ще има. Джошуа в действителност има право на реванш. Но този реванш ще се организира под моите условия, тук, в Съединени американски щати. Аз няма да бъда защитен в Саудитска Арабия, само че не мога да приказвам повече. "

Промоутърът на Джошуа - Еди Хърн, обаче изясни, че Руис няма право да слага условия, защото договорът за реванша е подписан още преди първия мач на 1 юни в Ню Йорк, в който мексиканецът завоюва купите.

" Договорът за реванша е подписан преди първия мач. И двамата са го подписали. Няма да има различен контракт. Ние трябваше да уведомим Руис за времето, датата и мястото. Това е. И двамата са обвързани с контракт за реванша. Няма диалози този мач да не се състои. Не чакам проблеми. Той е подписал контракт, който му даде шанса на живота и ще го почете. Изборът е да стартира правосъдна борба, която може да го остави отвън бокса години наред, или да пази купите си против човек, който към този момент победи един път. Няма подозрение, че ще избере мача ", разяснява Хърн.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР