Кубрат Пулев иска да се бие в двубой за световната

...
Кубрат Пулев иска да се бие в двубой за световната
Коментари Харесай

Пулев поиска мач за световната титла в София

Кубрат Пулев желае да се бие в дуел за международната купа в София. Българинът е наложителен кандидат за пояса на Международната боксова федерация (IBF), а в понеделник получи назад лиценза си да се боксира в Съединени американски щати, който му бе лишен от спортната комисия на щата Калифорния поради целувката с репортерката Дженифър Равало, известна като Джени Суши. На съвещание в Сан Диего шестимата членове на комисията взеха решение, че Пулев е извършил всички условия, с цел да си върне лиценза. Боксьорът мина два курса против половото принуждение, а също така заплати и санкция от 2500 $.

Пред комисията Пулев се извини още един път на Суши и разгласи, че осъзнава, че е направил неточност. Той изрази подготвеност да се включи в акция за отбрана на дамите. Равало присъства на съвещанието дружно с адвокатката си Глория Олред, като двете желаеха в допълнение наказване за боксьора поради изявление на промоутъра му Боб Аръм, който назова ситуацията  " цялостна полуда " и изясни, че никога не може да става въпрос за полов тормоз. Членовете на комисията отхвърлиха настояванията на репортерката и върнаха правата на Пулев.

" Победихме, тъй като това сме ние. Защото сме мощни и тъй като със сърце и с душа вършим нещата! И с доста обич! Похвалиха ме и за добър британски, което не ме възгордява, тъй като не считам, че ми е чак толкоз добър. Въпреки всичко - за злобарите в България, щом в Калифорния ми утвърждават британския, считам, че всичко е супер ", сподели Пулев пред bTV.

Той дефинира като " смешно " настояването на Суши и Олред да го санкционират поради Аръм: " Колкото повече стартира да се дъвче сходно нещо и те се пробват да създадат, тъй като нападнаха и Боб Аръм, който няма толкоз огромно отношение със случая, към този момент става смешно. Човек би трябвало да загуби с достолепие. "

Той се надява скоро да срещне новия първенец в тежка категория Анди Руис-младши и това да стане в София.  " Очакваме IBF да се засилват и да създадем мач за международната купа, тъй като аз съм формален кандидат към този момент една година. Има си правила, които би трябвало да изпълним по техен метод. Когато се приготвя устойчиво и качествено, мисля, че октомври или ноември, считам, че можем да създадем един мач. Искрено се надявам този мач да бъде в България и ще се опитам да бъде. Това ще е нещо, което българите заслужават. Нещо, което не е правено досега и ще ме извърши с горделивост ", сподели още Пулев. 

Пред ESPN неговият управител Ивайло Гоцев съобщи, че ще изиска от IBF мач с Анди Руис. През предишния месец обаче президентът на федерацията Дарил Пийпълс сподели, че българинът ще би трябвало да изчака реванша сред първенеца и Антъни Джошуа. Адвокатът на Пулев - Джон Уърт, който е сътрудник на Гоцев в компанията " Епик Спортс ", заяви, че ще има среща с Боб Аръм, с цел да обсъдят разновидностите пред Пулев. Уърт не изключи опция за мач с някогашния международен първенец в тежка категория Тайсън Фюри, който също има контракт с компанията на Аръм " Топ Ранк ".

" Ще се срещнем с Аръм, с цел да обсъдим другите оферти, и ще забележим какво ще ни предложи той. Може би ще тръгнем по пътя за купата на IBF и може да срещне Руис. Може би мач с Тайсън Фюри също ще е измежду разновидностите. Никога не се знае ", сподели Уърт пред ESPN.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР