Кубрат Пулев и американският му треньор Ибн Кейсън гостуваха в

...
Кубрат Пулев и американският му треньор Ибн Кейсън гостуваха в
Коментари Харесай

Кубрат Пулев пред БНТ: Победа в мача за световната титла на WBA би било сбъдната мечта

Кубрат Пулев и американският му треньор Ибн Кейсън гостуваха в предаването " Арена спорт ", където приказваха за взаимната им работа, провокациите и пътя към триумфа.

За българския боксьор следва мач с Махмуд Чар на 30 март в София за международната купа на WBA.

" Най-важно е човек да бъде целенасочен и да знае, какво желае да реализира. Важно е да бъде благополучен. Би трябвало мача с Макмуд Чар да е на 30 март в София. Залогът е международната купа на WBA. Това за мен би било сбъдната фантазия. Това може да бъде част от спортната история на България ", показа той.

Неговият треньор Ибн Кейсън разкри по какъв начин протича подготовката на спортиста.

" Дойдох по-рано, с цел да разберем графика преди срещата. Кубрат е доста фокусиран и е в най-хубавата си форма. Понякога работата с него е сложна, тъй като е стимулиран. Щом реши нещо... Това негово качество го прави първенец ", съобщи американецът.

Столичанинът уточни част от качествата си, които са му помогнали да реализира триумфите си.

" Човек би трябвало да има темперамент, тъй като може да има всички други спортни качества, само че в случай че нямаш темперамент, нищо не става. Както работим физически, би трябвало да работим и духовно върху характера си. Казвал съм, че човек се учи от загубите си. Грешките учат, тъй като оттова човек може да вземе най-ценните неща. Всекидневно би трябвало да се учим и да се подобряваме. Един актуален човек би трябвало да е интелигентен и несклоняем. Силата не е в мускулите, а в акъла, интелекта, сърцето и душата ", добави той.

Неговият ментор счита, че манталитетът на Пулев е едно от най-силните му оръжия.

" Наблягаме върху усъвършенстването на уменията, които имаме. Кубрат е мощен душевен, което е по-важно от физическия аспект. Мисля, че мозъкът му е най-силната му част. Той е мъдрец. По-добре да има разум, в сравнение с скорост и мощ, само че да не знае по какъв начин да ги употребява. Кубрат наподобява заплашителен, само че вътрешно е благ. Шегуваме се, той ме почита. Разбираме се ", добави той.

Пулев е фокусиран да реализира победа, която да осмисли усиления труд през годините.

" Не е елементарно да се провеждат мачове в България. Когато хората отидат на мач, им остава като спомен. Публиката носи огромна сила. На боксов мач могат да взривят залата. Благодарен съм на всеки един човек в залата. Победата на 30 март би сбъднал моите фантазии и тези на татко ми. Победата може да осмисли целия ми труд в залите, националните тимове, в клубовете ", има вяра боксьорът.

Още с влизането си в студиото, българският боксьор подари ръкавици на водещия Илиан Енев, само че изявлението приключи с къс спаринг сред Кубрат Пулев и Илиан Енев. Можете да гледате цялото изявление във видеото.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР