Кубрат Пулев даде специална пресконференция в София, на която даде

...
Кубрат Пулев даде специална пресконференция в София, на която даде
Коментари Харесай

Кубрат: Можех и срещу трима като Джошуа, ако е само за парите

Кубрат Пулев даде специфична конференция в София, на която даде обяснение за травмата си, за аргументите за отхвърли от мача с Антъни Джошуа и за своето бъдеще.

"Поводът не е неприятен. Поводът е да не казвате, че се прибирам скришно от някой. Смятам, че травмата си е травма. Всички схванаха. Получи се при един от спарингите. При един удар, който нанесох на един от спаринг сътрудниците, се разтегна нещо като сухожилие. Изчакахме да поотмине, само че не беше по този начин. Лекарят откри, че има разпъване и леко скъсване на един от мускулите при подмишницата, при гърдата. "

"Тренирах след това една седмица без да върша спаринги, това нещо не позволяваше. Основното време за подготовка го прекарах като на отмора. Седмица по-късно отидохме отново при лекаря, от самото начало правех извършения, пиех специфични витамини. Всяко нещо обаче си желае твоето и не може да се претупа. "

"Това не е Градско състезание на София да надвивам с една ръка. Мач за международна купа. Лично аз съм виновен и от себе си изисквам да бъда квалифициран на 100% и да покажа какво мога. Нямаше по какъв начин да се случи и по тази причина с треньора и лекаря преценихме, че е по-добре да откажем мача за по-късен стадий. Аз и тогава се усещах добре. Това просто е доста характерна травма, боли при тъкмо избрани удари с дясната ръка. Пробвах и спаринг единствено с лявата, само че това е на 40% и няма по какъв начин. "

А по какъв начин ще продължи подготовката на Кобрата? "Не съм спирал да бъда в залата, само че ще върша общо физическа подготовка, която да не включва тези придвижвания с ръката. Контузията не е нещо, което би трябвало оперативна интервенция, би трябвало ѝ време, което съгласно лекаря е 4 седмици. Въпросът е след това да не основава повече проблеми.

"Не веднъж съм играл с травми, доста пъти, повече от него. Няма по какъв начин да се уплаша при изискване, че споделям, че подобен мач желая и подобен мач ще има. И в негов, и в мой интерес е. Такъв мач ще следва. Ще се приготвя доста добре и считам да победя. Може трима като Джошуа да са в кръга и да изляза с травма, в случай че излизам за парите. Аз отивам да победя, не с цел да вземам участие за парите. В случая за мен е по-важна успеха от олимпийския принцип. Смятам, че следващата година най-вече (ще се организира мачът б.р.).”

„ Сигурен съм дори, че ще го победя, тъй като знам какво мога, знам личните си сили. Не е нищо повече от мен, в противен случай, аз съм много по...макар и той да наподобява силов, мощен, имам доста качества, с които го доминирам и считам, че мога да го победя. Въпросът е да се приготвя добре, да съм убеден в себе си.”

„ Това не е нещо, което е планувано да се случи тази контузия. Смятам, че по този начин създалата се обстановка всеки може да си направи неговите заключения. Всеки може да си преценя и да си управлява личния живот и личния жанр.”

„ Така съм решил, не споделям, че някой би трябвало да ме следва и копира. Всеки си има собствен жанр. Мои съотборници ме поучаваха да изляза и да се удрям, в случай че ще и с едно око. Те се бият главно за пари, а при мен по-важното в тази ситуация е международната купа.”

„ Не знам дали множеството хора и критици си дават сметка, че става дума за в действителност доста пари. Пари, които и аз не съм изкарвал и не съм сънувал. От друга страна е вярно да споделят, че би трябвало да се кача на кръга. Моята идеология не е такава. Става дума за доста пари, които доста хора въобще не могат да изкарат през целия си живот.”

Относно връзките си с промоутърската организация Зауерланд, Кобрата показа:

„ Отношения сред боксьор и управител, които в никакъв случай не са идеални. Двете страни имат общ интерес, само че и самостоятелен интерес. Затова им споделям от самото начало да бъдем в по-добър контакт, с цел да можем да се развиваме както аз, по този начин и те.”

„ Не би трябвало да бъдем употребявани. Не става 2 месеца преди мача да играем, както искаше Джошуа предния път. Въпросът е, когато се прави нещо, да се прави както би трябвало. Надявам се да работим още по-добре, тъй като до момента в действителност куцаха нещата и това си проличава.”

„ Възможно е във всяка една от версиите, въпросът е на мачове, би трябвало да се създадат още 1-2-3 мача, а може и по-рано. В тежка категория сега е доста по-интересно в сравнение с преди година-две. „

„ Имал съм оферти и преди да подпише, и по време, сега даже имам. Ще забележим. Аз не веднъж и на Кале му споделих, че е хубаво да работим като сътрудници, тъй като моят глас също е значим. Не съм надалеч от нещата. Тук е въпрос на ползи, доколкото се може да се има вяра, се има вяра.”

„ Ситуацията, която е сега, предвещава договаряния, за които и двете страни имаме предпочитание. Имам предпочитание да надвивам, имам доста сила. Такава травма не може да ме поколебае. Изисква някакво малко време, което би трябвало да се почине и неспособност да се приготвя по този начин, както би трябвало да се приготвя.”

„ Апелирах мачът да бъде месец по-късно, само че това не се случи, тъй като те си поставят дата. Моите промоутъри не съумяха да се преборят, има и правила на ITF.”

„ За страдание в този момент не мога да ви кажа някаква вест, единственото е, че мога да играя и в Америка, в Щатите, в Чикаго също. Смятам, че има много разновидности, въпросът е травмата да отмине и да не помни за нея.”

„ Казах им, че желая да играя, макар травмата. Самият Еди Хърн сподели на Кале Зауерланд да излезе по този начин да играе. То си е в техен интерес, само че не и в мой. Искам да изляза и да надвивам, това е моето предпочитание.”

А по отношение на идния конфликт на Джошуа с Карлос Такам, който размени Кобрата в последния миг, българинът разяснява: „ Тази среща, то си е малко като подготвителен пердах. Виждате какво вършат хората. За към час към този момент от изходно състояние вършат мач. За какви пари приказваме. Колкото е квалифициран толкоз. Никой няма да откаже такова предложение, тъй като хората са по различен метод устроени. Това ще му е като спаринг. Да тренира и да се приготвя за мен, тъй като това ще му е спарингов пердах.”

„ Щатите е едно поле, на което не е неприятно да се развием. И там имаме контакти. Галата ще се организира в Чикаго. За в бъдеще мога да играя в Щатите. Там ще създадем много диалози, с цел да обмислим по какъв начин ще се проведат нещата.”

А ще има ли нова галавечер в София? „ Може и това да се случи, въпросът е да има добър съперник, тъй като когато надвивам, на българите им се коства, че е лека ръка. Кевин Джонсън победи Пианета след мен, тъй че не е толкоз слаб, колкото говореха българските "специалисти ".

„ Имам контракт до 2018 края, само че мога да боксирам на всички места, стига да е в ползите и на Зауерланд. Не може да ги пренебрегнем, аз съм привързан с тях и колкото и да не се разбираме, аз дължа на тях, пътят ми до тук е обвързван с тях.”

„ Мога да кажа, че оставам при Ули Вегнер, тъй като Ули е един експерт, който има доста опит зад тила си. И то не на равнище юноши, а на равнище международни първенци, доста международни първенци. Ще остана с него. В Щатите, когато вървя, мога да упражнявам и там, може и той да идва.”

„ Когато се работи преждевременно и се стреми човек да навакса, тогава шансът за такава травма е по-голям. Заради това като е кофти силата, си вървят нещата по този метод. Такива неща не би трябвало да се случват в бъдеще. Такава беше и обстановката, изчаквахме да забележим по кое време Кличко ще реши, дали да играе или не. По-вероятно беше да играе, само че в следствие той отхвърли и трябваше да стартираме подготовка по най-бързия метод.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР