КТ Подкрепа ще работи лесно с новите министри на финансите

...
КТ Подкрепа ще работи лесно с новите министри на финансите
Коментари Харесай

И синдикати, и работодатели се питат какво работи правителството сега

КТ " Подкрепа " ще работи елементарно с новите министри на финансите и стопанската система. Въпросът е какво ще работи цялото държавно управление, знаят ли накъде вървят, разяснява Димитър Манолов пред Нова ТВ.

Той е обезпокоен от плануваните нови стопански ограничения, тъй като не знаел какво ще измислят. Припомняме, откакто разгласи ремонта на кабинета, Бойко Борисов даде обещание до дни да бъдат показани нови ограничения за подкрепяне на бизнеса и жителите в рецесията, провокирана от ковид. Намеренията бяха доказани с редица обещания от съдружния сътрудник Каракачанов .

Трябва да се реагира по-гъвкаво, акцентира Манолов. Акълът на политиците в момента е на друго място, обезпокоен е президентът на КТ " Подкрепа " . Синдикатът е обезпокоен за Зелената договорка.

Васил Велев от АИКБ желае тристранното съглашение да залегне в програмата на ръководството. Веднага трябвало да се работи по заложените там ограничения. В стопанската система тежките месеци са в този момент, разгласи той.

Бизнесът чака връщане на стопанската система към повишаване през септември и октомври, само че това нанагорнище ще е постепенно. Трябва да има интензивност за ефикасното вложение на средствата от Европейски Съюз, които се чакат.
 Работодателите алармират за спекулация на Енергийната борса
Работодателите алармират за спекулация на Енергийната борса

Двустранно анонимно договаряне за 110 450 МВтч на цена 78,10 лева./МВтч

По-рано тази седмица министър председателят Бойко Борисов направи следващи рокади в кабинета.

Постът на вътрешния министър Младен Маринов се заема от сегашния шеф на Групово дело " Национална полиция " основен комисар Христо Терзийски . На мястото на Емил Караниколов сяда неговият заместител Лъчезар Борисов . Рокадите в държавното управление са 5, защото здравният министър Кирил Ананиев се връща в министерство на финансите, само че към този момент като министър. Здравното министерство ще се поеме от шефа на Александровска болница Костадин Ангелов . Министър на туризма ще бъде Марияна Николова, в този момент вицепремиер по икономическата и демографската политика, която замести Валери Симеонов. Мотив за оставката на Ангелкова не бе посочен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР