КТ Подкрепа се събра за събитие 3 в 1 -

...
КТ Подкрепа се събра за събитие 3 в 1 -
Коментари Харесай

Конгресът на КТ Подкрепа към политиците: Гладният отдавна вече не вярва на сития

КТ " Подкрепа " се събра за събитие 3 в 1 - 34 година от основаването си, рожден ден на основателя си доктор Константин Тренчев и конгрес, почетен от президента Румен Радев, премиера Гълъб Донев, обществения министър Лазар Лазаров, кмета на София Йорданка Фандъкова, президентът на КНСБ Пламен Димитров, ръководителят на АОБР Цветан Симеонов, ръководителят на СФСМВР Валентин Попов и други посетители.

На форума синдикатът още веднъж настоя водачите на " Подкрепа " и КНСБ да бъдат включени в делегацията за договаряния с Европейска комисия по Плана за възобновяване и резистентност и единствено няколко минути по-късно чу от служебния министър председател Гълъб Донев, че това към този момент е направено - синдикалните водачи ще вземат участие в предоговарянето на частта за българската енергетика и отлагането на свиването на потенциала на въглищните централи с 40%. Залата приветства решението на служебния кабинет, оповестено от премиера.

" Всеки конгрес е мотив за разбор и равносметка, само че бурният живот през тези три десетилетия, през който мина вашата организация, се трансформира в опора и безмислостен критик, само че и скъп и издирван сътрудник от властта ", сподели президентът на синдиката Димитър Манолов.

В началото на словото си водачът на КТ " Подкрепа " съобщи, че синдикатът няма да допусне България да се трансформира " от енергиен водач в енергиен неудачник " и ще се бори до дъно да падне условието за затварянето на въглищните мощности.

Манолов уточни, че синдикатът не е склонен и " битовите потребителите да са подкарани като стадо на заколение за либерализацията на пазара " и уточни, че на бизнеса това не се е отразило добре, откакто втора година се постанова да бъде подпомаган. Той регистрира, че още не е призната дефиницията за енергийна беднотия и акцентира, че това не значи просто да не можем да си плащаме сметките за електричество. Данъчната ни система остава нападателна и вземаща от тези, които имат минимум, изреди още Димитър Манолов.

Той засегна и неприятните условия, при които работят хората на доста места и в държавния, и в частния бранш, и употребата на служащите, като съобщи, че синдикатът ще продължи да упорства за работна седмица от 48 часа, а не 56, както е в този момент.

" България не се състои единствено от лъскави офиси с бели якички ", подсети президентът на КТ " Подкрепа ". Той не спести рецензии и към пенсионната промяна. " Ще се пенсионираме освен когато не можем да вървим на работа, само че и до магазина ", сподели Манолов. И разяснява настоящата политическа обстановка с идните избори.

" Само след няколко дни още веднъж ще тръгнат партийните агитки ", сподели той и предизвести, че ще дават обещание хубави неща, само че в Народното събрание незабавно ще се заемат с това по какъв начин да улесняват вноса на непознати служащи.

" В Народното събрание те вършиха нещо, само че в последна сметка, като кучето на равнищата свършиха работата. Това се получава, тъй като те имат различен вид мислене. Те имат мандатно мислене, те мислят за най-много 4 години. В последните 2 години не сме били в такова нещо - Народното събрание да е бил предизборно студио ", заключи работата на 48-ото Народно събрание Манолов.

Опитват се да се харесат на всички, без да си дават сметка на каква цена го правят и какви вреди нанасят. С техните политически глави си мислят, че това е нещо, което могат да продадат на електората, като някаква доброта, само че тези, които схващат от това, знаят, че това не е по този начин ", сподели Димитър Манолов. И разкритикува едно от последните решения на към този момент разпуснатия парламент - за механизма на установяване на минималната работна заплата като 50% от междинната за съответната година.

" За минималната работна заплата одобриха решение, което и ние, и работодателите не харесваме ", акцентира той. Според него работата е станала " до средата " и тя сигурно би трябвало да се поправя. Искаме систематичен метод, а техният е на парче ", счита Манолов.

" Имам неприятна вест новина за политиците - гладният от дълго време към този момент не има вяра на сития ", предизвести партиита водачът на " Подкрепа ". И приключи с откъс от известна ария: " Нищо не ми обещавай за на следващия ден, аз желая в този момент комфортни обувки. Утре стартира от през днешния ден, през днешния ден е единствено вчерашното на следващия ден ".

 Снимка: Булфото

Тренчев прикани към борба със сатанизма и съобщи, че човечеството се връща от цивилизацията по противоположния път

Почетният ръководител на синдиката доктор Константин Тренчев се принудил да сътвори организацията под маската на тържество за рождения си ден преди 34 година, тъй като бил наблюдаван от тогавашното Държавна сигурност, описа при започване на форума Димитър Манолов и му подари за персоналния празник " дръвче, което живее до 100 години ". " Беше същият студен февруарски ден, може би студът ни закали, тъй като единствено ние оцеляхме ", спомни си Тренчев.

Тренчев предизвести, че не може да се разчита на " мита за младите и високообразовани експерти, които ще оправят нещата ". По мотив ръководството на страната и политиката, Тренчев сподели, че към този момент е безусловно належащо Велико народно събрание за смяна на Конституцията, поради " забележимата деградация на самообявилите се политически елити ". " Държавата има систематичен проблем - систематичен и парламентарен го наречете. Трябва Велико народно събрание, което да поправи грешките и да регистрира новите действителности. 90 и над 90 % желаят да попаднат във властта, с цел да крадат ", заключи основателят на синдиката по адрес на политиците.

" Политиците следва да гледат на популацията освен като на електорат, а и като на хора. Ако политиците ни раздират с така нареченото мандатно мислене, нищо положително не ни чака. Икономическите структури не мотат да се трансформират за 4 година, не дай си боже, за няколко месеца, а това се мъчи да направи всеки нов парламент ", уточни той.

Тренчев пък не скри, че е черноглед и за бъдещето на България, и за бъдещето на света.

" Пътувам по света към този момент 33 година Изводът е скептичен - повсеместна деградация на нравите, образованието, цензура, неначетеност, възходяща престъпност, религиозна борба ", установи докторът и подсети, че пътят на развиване на хората е бил от диваци към варвари и най-после до цивилизацията. " От историята знаем, че има и противоположен развой - цивилизация, безчовечие и даже детайли на вторично подивяване. Зад тази мрачна картина се крие нещо надалеч по-страшно, към този момент доста го назовават сатанизъм. Основна цел е християнството, изключително православието, католицизмът съвсем към този момент се е предал ", съобщи пред форума Тренчев.

 Снимка: Булфото

" Имаме международно зло, което цели промяна на биологичната същина на човечеството. Насърчава се все по-агресивно промяната на пола, предлага се към този момент преправка на мъртвите в компост. Говори се за златния милиард, а останалите 7 какво ще ги вършим? Който е тръгнал против Господ и природата, постоянно е бил наказван. Нека да бъдем смирени, само че който не желае по лесния път, ще повярва по сложния ", предизвести почетният ръководител на КТ " Подкрепа ".

И добави, че се надява горещо християнството да устои " на войнстващия санатизъм ". " Светът се трансформира фундаментално. Помислете в какъв свят желаете да живеят децата ви. Изберете най-смелите, тъй като идват сложни времена ", обърна се Тренчев към делегатите, които би трябвало да изберат и ново синдикално управление.

 Снимка: Булфото
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР