Крушите са богати на калийБез значение от сезона, крушите са

...
Крушите са богати на калийБез значение от сезона, крушите са
Коментари Харесай

Какво се случва в тялото, когато всеки ден хапвате круши

Крушите са богати на калий

Без значение от сезона, крушите са едни от плодовете, които бихме хапвали с огромно наслаждение през цялата година. Сладки и ароматни, потреблението им ни обезпечава витамини С, К, калий и други хранителни субстанции, от които тялото ни се нуждае. Подходящ плод за нашата здравословна диета, само че какво се случва в тялото, когато ги консумираме всеки ден като допълнение към менюто ни с потребни храни?

Полезни са за здравето на сърцето

Ако всеки ден се наслаждавате на усета на потребните круши, то вие си осигурявате здравословни дози антиоксиданти. Тези антиоксиданти се борят със свободните радикали, които могат да причинят увреждане на клетките. Също имат противовъзпалителни свойства, които могат да оказват помощ за намаление на холестерола и понижаване на хипертонията, считат учени, предава.

Може да се понижи рискът от диабет вид 2

Поддържането на здравословен метод на хранене и постоянна спортна интензивност може да понижи риска от развиване на диабет вид 2. Според изследване, оповестено в American Journal of Clinical Nutrition, крушите са богати на флавоноид, който може да помогне за контролиране на кръвната захар и понижаване на риска от диабет вид 2.

Могат да оказват помощ в понижаване на риска от рак

Начинът ни на живот и хранене до някаква степен способства за това дали ще се понижи рискът от развиването на ракови болести. В изследване, оповестено в American Journal of Epidemiology, се споделя, че някои от флавоноидите в този плод имат срещу развиването на раковите кафези в белия дроб.

За по-здрави очи

Крушите са отличен източник на лутеин и зеаксантин, които са едни от най-полезните съединения за очното здраве. Според изследване, оповестено в Progress in Retinal and Eye Research, въпросните съединения могат също да оказват помощ за попречване на избрани болести на очите.

Чудесни са за храносмилателната система

Крушите са едни от най-хубавите плодове за страдащите от запек, защото са богати на фибри. Само една круша съдържа задоволително фибри, с цел да обезпечи съвсем една четвърт от дневните ни потребности. Освен това, крушите могат да бъдат потребни и за чревната флора, сочат западни проучвания.

Крушите усъвършенстват здравето на бъбреците

Всекидневната консумация на круши има преимущества и за здравето на бъбреците. Крушите са с ниско наличие на натрий, а хранителният проект с ниско наличие на натрий е от значително значение за бъбречното здраве. Също по този начин, плодовете са богати и на вода, което в допълнение хидратира нашето тяло, а положителната хидратация също е значима за бъбреците.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР