КРОСС/ Първото нещо, което направиха политическите власти като мерки срещу

...
КРОСС/ Първото нещо, което направиха политическите власти като мерки срещу
Коментари Харесай

Проф. Даниел Вълчев: Каквото и правителство да има България, то трябва да е парламентарно отговорно

КРОСС/ Първото нещо, което направиха политическите управляващи като ограничения против пандемията, е да олекотят метода на взимане на решения, засягащи правата на хората. На път сме да изоставим един огромните стълбове на демократичната народна власт - правата. Това сподели проф. Даниел Вълчев в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия. По думите му обаче диалогът, който се води измежду обществото, не е рационалният, за правата и избора, а сред това дали желаеме да сме живи против това да използваме.

Вълчев разяснява, че една от главните задания на новото държавно управление е да направи живота малко по-спокоен, без внезапни придвижвания в другите браншове. „ Каквото и държавно управление да има България, то би трябвало да е парламентарно отговорно, да е държавно управление, което прави нещата предвидими. Ако искаш да правиш промени, първо би трябвало да получиш социална поддръжка, да кажеш ясно какво искаш да правиш, да осветиш системата ", сподели Вълчев.

Той счита, че това, което сега се следи в политическия живот, е изтриване на тежките разлики сред ляво и дясно, само че единствено на повърхността. „ Много елементарно се схваща дали едно държавно управление е по-скоро ляво или по-скоро дясно - това е процентът от Брутният вътрешен продукт, който се преразпределя. Ако е над 39%, това е ляво държавно управление ", съобщи Вълчев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР