/кРОСС/ Към момента поне 280 000 българи кандидатстват за постоянна

...
/кРОСС/ Към момента поне 280 000 българи кандидатстват за постоянна
Коментари Харесай

Иван Кръстев: Българите в Англия споделят, че са забравени от правителството

/кРОСС/ " Към момента най-малко 280 000 българи аплайват за непрекъсната уседналост във Англия. На този декор, евентуално броят на непрекъснато живеещите българи в Обединеното кралство надвишава несъмнено 300 000 ", сподели претендентът за евродепутат от " Българска социалистическа партия за България " Иван Кръстев пред БСТВ след завръщането си от Източноевропейския фестивал, провел се преди дни в Лондон.

" Сънародниците ни там споделят, че са забравени и изоставени от българската страна ", добави той. " Посолството ни в Лондон оперира с извънредно дребен персонален състав, който е извънредно непълен да обслужва ползите на българските жители. През последните 10 години се закриха доста дипломатически задачи в чужбина. Бяха продадени и доста здания на българската страна. Явно средствата не са вложени в подсилване на тези наши задачи в страни, в които има огромни и компактни емигрантски общности. Нашите сънародници в Англия могат да се уповават единствено на двама индивида, които се занимават с техните проблеми ", безапелационен беше Иван Кръстев.

" Цялата работа, обвързвана с проблемите на българите с локалните управляващи се прави от благотворителни организации на българи във Англия и най-много на конструкция, обвързвана с БСП-Лондон, в лицето на господин Нишан Джингозан ", сподели още Кръстев. По думите му, дейните българи там са извънредно тясно свързани с нашата страна. " Те се пробват да основат една своя България на другия завършек на Европа, като поддържат жив контакт със страната ни ", добави той. Кръстев посочи, че поради недоимъка тук, доста наши сънародници са избрали да живеят в Англия, само че това за актуалното държавно управление значи, че към този момент проблемите им не го касаят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР