Кризите не са овладени и продължават. Това каза служебният министър

...
Кризите не са овладени и продължават. Това каза служебният министър
Коментари Харесай

Явор Гечев: Кризата с вноса на украинска земеделска продукция не е овладяна

Кризите не са овладени и не престават. Това сподели служебният министър на земеделието Явор Гечев във връзка продължаващия импорт на украинска земеделска продукция у нас. 

" При пшеницата и при зърнените култури съгласно мен ще не престават освен този сезон ", добави той в NOVA. По думите му Европейски Съюз не е задоволително акуратен и бърз в взимането на решения. Според Гечев прекъсването на вноса от Украйна е била краткотрайна мярка, само че би трябвало да продължи, макар че не се чака тя да повлияе както браншът би желал.

Той разгласи, че огромна част от родната продукция е била продадена, само че към момента има и такава по складовете. Производители изчакват с вяра изкупните цени да се вдигнат. Гечев прикани Европейска комисия да направи гаранционни фондове, с цел да могат да се изнасят количества и да се търсят нови пазари. Аграрният министър назова средствата от Европа незадоволителни и изясни, че все пак те всеки миг ще стигнат до производителите. Според него банкрути тази година няма да има, само че в случай че наклонността се резервира, има риск от такива следващата година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР