Кризата за кадри в Министерството на вътрешните работи (МВР) е

...
Кризата за кадри в Министерството на вътрешните работи (МВР) е
Коментари Харесай

Кризата за кадри в МВР засегна и ръководството

Кризата за фрагменти в Министерството на вътрешните работи (МВР) е засегнало съществено и най-високите структурни равнища на ведомството. Там дефицитът, който в средите на Министерство на вътрешните работи и военното министерство е известен като " некомплект " или " недокомплект ", е близо 31 %. Това излиза наяве от справката за щатната бройка и незаетите бройки в структурите на Министерство на вътрешните работи към 31 май 2018 година

Най-осезаема и рецесията при основния секретар на Министерство на вътрешните работи, където общата разкрита щатна численост за чиновници е 11 души. Незаетите места са 6, което прави 54.5 % дефицит. На процедура най-вече празни постове при основния секретар на Министерство на вътрешните работи са за държавни чиновници с висше обучение - пет (общо дефицит от 71.4 %), като единствено едно е вакантното място за лица, работещи по трудово правно отношение.

Кризата е засегнала и политическия кабинет. Там има планувани 14 щата за личен състав, от които два остават свободни.

Общият дефицит на фрагменти в главните структури на Министерство на вътрешните работи е 9.4 %. От плануваните 49 588 щатни бройки, вакантните места са 4 637.

Разбира се, най-голямата рецесия за фрагменти остава в регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи. От оповестените данни излиза наяве, че следващо начинание на Министерство на вътрешните работи да " закърпи " ситуацията не работи. Става въпрос за прокараните промени за назначение на чиновници по трудови правни отношения, които да се включат в действия като защита по границата да вземем за пример. От утвърждения щат за 770 души остават незаети места за 301 души. Или близо 40% " некомплект ".

От данните излиза наяве също, че сериозна липса на фрагменти има за действия като защита по подписани с Министерство на вътрешните работи контракти и за контракти с общините за " Общинска полиция ". При последните незаетите бройки са 65 от общо 377 разкрити щатове.

Вероятно тази рецесия е мотив да бъдат прокарани промени в закона за локалното самоуправление, с което общините желаят да им бъде предоставена свободата да си основават лични звена за сигурност с пълномощията да глобяват в това число и по реда на Закона за придвижване по пътищата. В сходен дух са и измененията в Закона частната охранителна активност, които бяха пратени в Конституционния съд поради опцията действия на Министерство на вътрешните работи да бъдат предадени в частни ръце. / offnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР