Кризата в Украйна беше сред темите на днешното заседание на

...
Кризата в Украйна беше сред темите на днешното заседание на
Коментари Харесай

Търсят помещение за кооринационен център за украински бежанци във Варна

Кризата в Украйна беше измежду тематиките на днешното съвещание на Общинския съвет във Варна, научи Moreto.net. Председателят Тодор Балабанов съобщи от трибуната в зала „ Пленарна “, че Община Варна работи интензивно с другите държавни институции по отношение на подготовката за банкет на бежанци на територията на района.

„ В момента може би се прави оглед от страна на НПО-та, да им бъде предоставено помещение в Спортна зала с обезпечени телефони, интернет и всичко належащо във връзка с координацията “, уточни Балабанов.

Той изрази вяра, че взаимно с държавните институции ще може да бъде предоставена леглова база в курортните комплекси. „ Там има редица държавни почивни бази, които са подготвени, оборудвани и биха могли да бъдат употребени при положение на потребност “, добави ръководителят на локалния парламент.

По думите му се водят диалози за опциите общински лечебни заведения да обезпечават безвъзмездна здравна помощ на бежанци. „ Ако се наложи, ще желая Вашето единодушие под формата на решение да предоставим такава поддръжка. Разговарял съм с някои от ДКЦ-тата и те имат подготвеност да го създадат, в това число отчасти с лекарства “, обърна съм съветниците Балабанов.

От трибуната от името на групата на Демократична България беше изчетена декларация, осъждаща военните дейности в Украйна. Групата на Политическа партия „ Възраждане “ и общински съветници също изрекоха своята позиция по въпроса.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР