Кризата с пандемията от коронавирус е лишила Париж и региона

...
Кризата с пандемията от коронавирус е лишила Париж и региона
Коментари Харесай

Помощта за туристическия сектор струва на Франция 26 млрд. евро

Кризата с пандемията от ковид е лишила Париж и района от оборот от 15,5 милиарда евро през 2020 година, заяви районният комитет по туризма.

Според Жан-Батист Лемуан, държавен секретар по туризма, помощта за туристическия бранш е коствала на френската страна 26 милиарда евро от началото на рецесията Covid-19, оповестяват френските медии.

„ От началото на рецесията поддръжката е достигнала 26 милиарда евро, отпуснати на туристически организации, от които 11 милиарда са държавногарантирани заеми, 6 милиарда евро средства за взаимност и 6 милиарда евро за активност на ненапълно работно време “, изясни министърът.

„ Пролетните учебни ваканции няма да бъдат ваканции като останалите: ние ще продължим с тези ограничения, с цел да помогнем на бранша, тъй като това е изискване за опазване на този бранш, опазване на уменията и опция за другарство, когато му пристигна времето “, изясни той.

Докато експертите в региона на туризма " не могат да работят, наш дълг е да предоставим помощ ", продължи министърът.

Жан-Батист Лемуан напомни, че операторите на ски лифтове, които са затворени от декември, " могат да изпратят своите документи от предходната седмица, с цел да бъдат възобновени до 70% от закрепените им разноски ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР