Кризата с мигрантите е своеобразен тест за европейския проект. Това

...
Кризата с мигрантите е своеобразен тест за европейския проект. Това
Коментари Харесай

Ева Майдел: Кризата с мигрантите е своеобразен тест за европейския проект

Кризата с мигрантите е самобитен тест за европейския план.

Това разяснява българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел. Тя взе участие в спор на тематика миграцията и сигурността в Европа, проведен от Фондация „ Ханс Зайдел “ и научния институт на Холандската християндемократическа партия (CDA). Събитието бе част от еднодневната конференция „ Европейски диспути за бъдещето на Европейски Съюз “, състояла се в Хага на 16 април 2018г, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„ Европейският съюз е преодолял доста рецесии, само че нито една от тях не е разделяла публичното мнение толкоз мощно, колкото рецесията с мигрантите. От 2015г. насам, тази рецесия към момента не може да откри стабилно решение. Тя е и самобитен тест за европейския план. В тази връзка, Българското председателство на Съвета нa Европейски Съюз е съсредоточило напъните си в намиране на съответни и на практика решения, които включват всички страни членки. Когато липсва споделена политическа воля, верният път е да се търсят положителни механически механизми за справяне с рецесията. “, разяснява Ева Майдел по време на дебата.

Конференцията бе открита от проф. Урсула Менле, ръководител на фондация „ Ханс Зайдел “, а сред участниците бяха Сибранд Бума, водач на парламентарната група на Холандската християндемократическа партия евродепутати, национални политици и специалисти по сигурността от Австрия, Франция, Германия, Унгария, Ирландия и Италия. Освен тематиката миграция събитието засегна и тематиките за бъдещето на междинната класа в Европа, както и вероятностите пред европейската интеграция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР