Кризата с коронавируса отложи отварянето на два нови и един

...
Кризата с коронавируса отложи отварянето на два нови и един
Коментари Харесай

Отлага се отварянето на хотелите Хаят и Гранд Милениум в София

Кризата с ковид отсрочи отварянето на два нови и един реновиран хотел в София във високия ценови сегмент.

Това са хотелите " Хаят " ( Hyatt ) - построен на мястото на някогашния хотел " Сердика " до паметника на Васил Левски, " Гранд хотел Милениум " ( Grand Hotel Millennium ) , който планираше да отвори порти през април. Двата хотела са с пет звезди.

През тази година трябваше да отвори порти и 4-звездният хотел " Родина " , който се намира в правата сред Руски монумент и болница " Пирогов ", само че това няма да се случи.

Откриването на общо 1070 стаи в 4- и 5-звездни хотели в столицата, планувано да се случи през тази година, се отсрочва поради пандемията от ковид. Това демонстрират данните на консултантската компания за бизнес парцели " Фортън ", която е извънреден представител на " Кушман и Уейкфилд " (Cushman & Wakefield Forton) за България и Македония.

" След годините на растеж, които доведоха до нахлуване на нови марки на софийския пазар, в този момент се намираме в невиждана обстановка. Икономическият живот е западнал и това рефлектира върху хотелските услуги. Кога и с какви темпове ще забележим възобновяване, към момента не може да се предвижда, тъй като няма изясненост какъв брой ще продължи сегашната обстановка ", разяснява Пламен Бачев, управител " Консултиране и хотелски услуги " във " Фортън ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР