Кризата, пред която е изправен секторът през последните години, създаде

...
Кризата, пред която е изправен секторът през последните години, създаде
Коментари Харесай

Зарица Динкова: Най-добрите мерки за по-силен туризъм са пазарните

Кризата, пред която е изправен секторът през последните години, сътвори една удобна наклонност: „ Ние започнахме да оценяваме нашите туристи по метода, по който те срещат гостоприемството и уважението в Гърция. Най-добрите ограничения за по-силен туризъм са пазарните - положителното съответствие сред цената и качеството”. Това съобщи министърът на туризма Зарица Динкова в студиото на „ Здравей, България” по “Нова телевизия”.

Повече от 1 милион регистрирани нощувки за месец юни са регистрирани в Единната система за туристическа информация. Въпреки сериозните офанзиви, с които започва летният сезон, през юни се регистрира растеж от 7%, като най-вече са българските туристи - 525 хиляди, следвани от румънските, полските и немските, при които пък има 16% скок по отношение на 2022г.

Въпреки известните терзания, все още сезонът се развива добре. Има засилен интерес към хотели, които оферират устойчиви екологични оферти.

Проблемите са ясни за всички и не би трябвало да ги отхвърляме, акцентира министър Динкова и добави: „ Това са натрупвания с десетилетия, систематични и структурни проблеми, чието решение не зависи единствено от една институция. За да има привлекателни туристически места, трябват хубави места за живеене - с добра инфраструктура”.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР