Кризата, породена от коронавирусната пандемия, а вследствие и войната в

...
Кризата, породена от коронавирусната пандемия, а вследствие и войната в
Коментари Харесай

Майка на три деца яде веднъж дневно, за да има за тях

Кризата, подбудена от коронавирусната пандемия, а вследствие и войната в Украйна, удари доста стани на европейския континент.

Майка на три деца от Острова описа по какъв начин се е наложило да живее напоследък, с цел да пести средства.

Клер Пулфри се е наложило да се храни е един път дневно през последните два месеца, тъй че синове ѝ да не гладуват. Семейството е изправено пред съществени усложнения поради рецесията.

„ Знам какво е да си на ръба и да не знам дали ще имам задоволително пари, с цел да изкарам седмицата. Всичко, от което може да се спести е от голямо значение,” споделя 38-годишната майка.

Жената, споделя че пропуща закуската и обяда всеки ден, като единственото й хранене е вечер със синовете ѝ Дан, Тео, и седемгодишният Самуел.

Клеър от Гримсби, някогашен помощник в особено учебно заведение, споделя: „ Започнах да пропущам закуската, откакто парите ми понижиха през януари. Тогава сметките ми за ток започнаха да се повишават, тъй че до април взех решение да спра и да обядвам. “

„ Мога да се оправя, в случай че единствено цената на храната растеше. Но покачването на газта и електричеството просто ме порази. Така че в този момент имам едно хранене дневно и това е добре, стига децата ми да не гладуват. В началото с този хранителен режим бях доста бавна и изтощена, само че в този момент мисля, че тялото ми привикнало, “ споделя още тя.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР