Критично все още е състоянието на залятата с киселина 36-годишна

...
Критично все още е състоянието на залятата с киселина 36-годишна
Коментари Харесай

Залятата с киселина Ажда Ибрахимова все още е на апаратно дишане

Критично към момента е положението на залятата с киселина 36-годишна Ажда Ибрахимова в центъра на София. Това заяви шефът на Клиниката по изгаряния в „ Пирогов ” доцент Мария Аргирова.

Нападението е станало на столичния бул. „ Александър Стамболийски ”, покрай кръстовището с „ Константин Величков ”
Жената беше настанена в незабавната болница с 24 % изгаряния – по главата, лицето, шията и ръцете, и с действителна заплаха за живота.

Пациентката е в тежко общо положение, на апаратна вентилация – ползват се всички съвременни средства за локално лекуване. Рано е да се приказва за интервенция на лицето и шията, посочи доцент Аргирова пред бТВ.

Свидетел на закононарушението е Георги Георгиев. Той е видял мъж до контейнерите за отпадък – бил е с качулка. След това чул звук от счупено стъкло и видял пушек, притекъл се незабавно на помощ на потърпевшата Ажда. По думите му органите на реда и незабавната помощ са реагирали бързо и съответно.

Изгаряния от 24% по лицето и шията са доста тежки, разяснява Мария Бонева, която също е жертва на заливане с киселина преди 16 години. При нея изгарянията са 11%, претърпяла е 11 интервенции, само че лицето ѝ в никакъв случай няма да се възвърне изцяло.

Тепърва следва вторична оценка, с цел да се обясни по кое време ще бъде оперирана, споделиха от „ Пирогов ”

Според Бонева един от проблемите е неналичието на надзор при продажба на рискови киселини. Тя упорства да се криминализира подготовката на сходно действие и наказването да е пожизнен затвор.

Досега има един наказан за заливане с киселина – на 5 години затвор, който беше пуснат след три години за положително държание, напомни Мария Бонева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР