Кристофър Галовски се яви на второто дело, заведено от сина

...
Кристофър Галовски се яви на второто дело, заведено от сина
Коментари Харесай

Фараона с чалга римейка на Моя страна, моя България: Не съм псувал и обидил никого, патриот съм

Кристофър Галовски се яви на второто дело, заведено от сина на Емил Димитров, и се разкая, че решението на съда ще бъде заслужено, каквото и да е то
В Окръжния съд на Плевен се състоя второто съвещание по делото против създателя на попфолк версията на песента " Моя страна, моя България ". В правосъдната зала през днешния ден се явиха Емил Димитров - наследник, просител по проблема, неговият юрист Христина Георгиева и ответникът Кристофър Галовски, който не участва на първото съвещание през януари.

" Нямаме смяна в нашия иск по делото, дали сме спомагателни доказателства, ще чакаме решението на съда ", сподели преди съвещанието Емил Димитров - наследник. Той добави, че от януари, когато бе планувано първото съвещание по делото, изпълнителят на така наречен кавър версия на песента " Моя страна, моя България " не е правил опити да се свърже с него. Попфолк артистът тогава не се яви в правосъдната зала.

" Каквото и да реши съдът, ще бъде заслужено. Ако се каже, че би трябвало да се заплати нещо, във времето ще се опитам да го платя разсрочено ", сподели Кристофър Галовски, цитира го Българска телеграфна агенция.

Той акцентира, че първичната му концепция за основаване на неговата версия на песента е била " доброжелателна ", обвързвана с живота на българските емигранти, който не е лек.

" В песента не съм псувал и обидил никой, споделил съм напълно естествени неща - че са ни ниски заплатите и в България оцеляването е мъчно ", акцентира Галовски. Той сподели още, че продължава да прави свои песни, живее в България, с цел да развива кариерата, сподели още изпълнителят. Той добави, че още при първия си диалог с Димитров - наследник му се е извинил.
 Снимка: Българска телеграфна агенция
В правосъдната зала Галовски изясни, че заведеният финансов иск за него е непостижим, тъй като има непогасени заеми и три деца, за които да се грижи.

Като очевидец от страна на ищеца в съвещанието бе призована брачната половинка на Емил Димитров - наследник - Жаклин Кунович.

Случаят стана известен през август предходната година, когато беше публикувана версия на песента, изпълнена от Кристофър Галовски от Кнежа, по-известен като Фараона.

Исковете по делото от страна на ищеца са четири. Първият е за непозволено потребление посредством неразрешено основаване на версия на песента. Вторият е да се прекрати това нарушаване, като съдът да забрани потреблението по всевъзможен метод и осъществяването на песента " Моя страна, моя България " и на непозволената версия " Моя страна, моя Германия ".

Третата рекламация е за сметка на нарушителя да се популяризира правосъдното решение в медиите. Четвъртата рекламация е парична - 5000 лева за обезщетение за неимуществени вреди, нанесени на носителя на авторското право на Емил Димитров - татко, а точно на неговия наследник Емил Димитров.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР