Кристиян Цветанов пък е победител в ултра дисциплината, пресече финала

...
Кристиян Цветанов пък е победител в ултра дисциплината, пресече финала
Коментари Харесай

Бургаска доминация на полумаратона на „Лъвско сърце“ 

Кристиян Цветанов пък е победител в ултра дисциплината, пресече финала за впечатляващото време под 7 часа

Бургазлии завоюваха полумаратона на крос триатлона „ Лъвско сърце “. Илия Василев и Кремена Ковачева бяха най-бързи по 21-километровото трасе. 

Василев финишира за 1:35:25 ч., а Ковачева преодоля дистанцията за 01:52:39 ч. Втори при мъжете се класира Искрен Иванов с време 01:36:53 ч., на трето място е Антон Тимаков за 01:38:46 ч. 

При дамите на второ място е Велислава Стефанова, която финишира за 01:57:41 ч. Минута по-късно финалната линия пресече и Антония Петрова-Фрюст. 

Най-големият триатлон у нас се организира на територията на община Приморско. Стартът бе даден тази заран от 7 ч. на плаж Перла, където участниците се провокираха с трикилометра плуване. Следват 120 км колоездене и 20 км тичане по най-красивите и мистични места в Странджа. 

Към 15:49 ч. към този момент има и 22 финиширали участници в ултра дистанцията. 

 



Победител е Кристиян Цветанов, който пресече финала с впечатляващото време от 6:58:28 ч. Иван Гръблев е на второ място с време 7:12:57 ч., трети е Светлозар Орелов с 07:28:35 ч. 

При щафетите от двама първи финишира тим „ Олимп “ за 06:52:07 ч., а при трима – тим „ Trek bikes Bulgaria ” за времето 06:06:55 ч. 

Награждаването на призьорите ще бъде на следващия ден на публична гала на старт-финалната зона на плаж „ Перла “. На нея ще участва и кметът на Приморско Иван Гайков. Именно Общината е съорганизатор и измежду главните спонсори на събитието. 

Състезанието се организира за девета поредна година и притегля участници от България и чужбина. Надпреварата като се изключи че подкрепя популяризирането на Южното Черноморие и изпълва курортите до краен лимит при започване на септември, демонстрира на участниците и най-красивите и мистични места на Странджа планина. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР