Кристиян Шкварек, фейсбукКристиян ШкварекЧета си документа на Национален Фонд Култура“

...
Кристиян Шкварек, фейсбукКристиян ШкварекЧета си документа на Национален Фонд Култура“
Коментари Харесай

Харвардска визия за културата

Кристиян Шкварек, фейсбук

Кристиян Шкварек

Чета си документа на „ Национален Фонд Култура “ за всички простотии, на които Промяната са раздали парите ни предходната година, и към този момент попадам на следните:

Сингъл Степ – 93 248.04 лева – към този момент нашумялото шоу с мъже в рокли.Рут Колева – 139 046.00 лева – надарената млада певица, която се снимаше ходеща по мемориала на починалите в Перущица.Сдружение Таляна – 79,981.77 лева – Програма: „ Разработена е тактика за постигане до и включване на изолирани, маргинализирани и уязвими групи (в случая към ЛГБТИ общността). “

Междувременно ето за съпоставяне няколко плана, на които написа, че е отказано финансиране:

 ГЕРБ/СДС Фондация „ За Родопите “

НФК: 0 лв.

СДРУЖЕНИЕ ЗА ИЗКУСТВО И НАУКА 21: поредност от 12 епизода, споделя за културната, литературната и софтуерната история на България в съвременен подкаст формат. Епизодите стъпват на сериозна изследователска работа.

НФК: 0 лв.

Фондация „ Авицена “, Принос към историята на Средните Родопи: Водени от родолюбие и поклонение пред жанр и родна стряха се наехме да издадем за първи път в цялостен размер труда на отец Константин Канев „ Миналото на село Момчиловци “, Смолянско. Принос към историята на Средните Родопи. Финансовата помощ от Национален Фонд Култура ще бъде разходвана за издаване на цялостния размер на монографията.

НФК: 0 лв.

БАЗА Х ЕООД; Турне на спектакъла Чамкория: Проектът е ориентиран към осъществяване на турне на моноспектакъла Чамкория, в 6 града в България и 7 в Европа. Целта е една режисура с висока художествена стойност да бъде предствена пред аудитория в по-малките обитаеми места в страната и пред българите в чужбина. Това ще улесни достъпа до просвета на тези елементи от българските жители, които са лимитирани откъм качествени културни събития.

НФК: 0 лева

„ ЕПОДА – Българската античност в модерни градски условия Сирни Заговезни: Три следващи години в Пловдив с изцяло частна самодейност, осъвременения празник в градски условия се радва на извънреден интерес от деца, родители и посетители на града. Съвместно със Смиляна Захариева организираме вечерно звънко кукерско шествие в което начинание сме си сложили 4 цели -Общообразователна, разпространение, икономическа и благотворителна. Фолклорът е разрастващ се спомен от обичаи пренесени към поколенията ни. Непрекъснатото обезлюдяване на селата ще изгубим доста обичаи.

НФК: 0 лева

В общи линии: в случай че нещо включва „ родолюбиво “, „ обичаи “, „ история “ и впрочем – то на готините, световни хора това им мирише на плесен, на минало, на нещо като за патрЕотите. Те са разнообразни, въпреки всичко, от Харвард, ще трансформират. Нула лв..

Ако пък загатва основни думички „ ЛГБТ “, „ маргинализирани групи “, „ обществено включване “ – ето това е бъдещето, пуснете му едни 100,000 лева

Харвардска визия за културата.

Вие плащахте за това. А и значително гласувахте за него.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР