Кристиян Николов (на снимката), Рами Киуан, Хавиер Ибаниес и Уилиам

...
Кристиян Николов (на снимката), Рами Киуан, Хавиер Ибаниес и Уилиам
Коментари Харесай

Нижем победа след победа на Странджата

Кристиян Николов (на снимката), Рами Киуан, Хавиер Ибаниес и Уилиам Чолов донесоха нови победи за България на боксовия шампионат "Странджа ", а за жалост Красимир Джуров и Кирил Русинов не съумяха в своите срещи.

Кристиян Николов продължи сполучливата българска серия на четвъртфиналите на Купа "Странджа ". Младият национал се класира за Топ 4 в категория до 80 кг и си подсигурява най-малко бронзово отличие от интернационалния шампионат. Николов преодоля съпротивата на коравия немец Бен Ехис. Националът ни стигна до триумф с 4:0 съдийски гласа. Това стана и с цената на дребна аркада, която се отвори над дясното му око в резултат на удар с глава. За място на финала на следващия ден Николов ще се изправи против различен немец - Силвио Ширле.

Рами Киуан стана следващият български национал, който се класира за полуфиналите. В своята категория до 75 кг той реализира трагична победа над казахстанеца Нурканат Раис. Българският национал съумя да се наложи в оспорвана борба против азиатския си противник с 3:2 гласа. Мачът мина през серия от инфарктни моменти, като Киуан сподели темперамент и воля, с цел да удържи втората си победа в 73-ото издание на шампионата. По този метод той си обезпечи най-малко бронзов орден от конкуренцията. На полуфинал в петък Рами ще се изправи против огромната звезда на Украйна Олександър Хижняк.

Хавиер Ибаниес обезпечи още един орден за България. Бившият олимпийски и международен първенец за младежи се класира за полуфиналите на 73-ото издание на интернационалния шампионат по бокс. Той победи с 5:0 съдийски гласа представителя на Швеция Небил Ибрахим в категория до 57 кг. Ибаниес разпростра капацитета си във втората половина на дуела, откакто стартира по-предпазливо и опознавателно. Във втория и третия рунд обаче българският национал очевидно бе с класа над противника си и разумно се поздрави с успеха. Последното затруднение преди финала за Хавиер е руснака Овик Оганисян. Двамата ще се срещнат на следващия ден вечер.

Уилиам Чолов записа втората си победа в мъжкия бокс. 4-кратният европейски първенец при подрастващите се класира за полуфиналите на шампионата, откакто не остави подозрения за разликата в класите против Миндаугас Гедминас от Норвегия. Българският национал се поздрави с нов безапелационен триумф с 5:0 съдийски гласа в категория до 75 кг. Чолов сподели познатия си жанр и отличен нюх да съкратява разко дистанцията, след което бързо да я усилва още веднъж. От финала към този момент го дели единствено коравия руснак Павел Сосулин, с който ще се боксира на следващия ден вечер.

Красимир Джуров и Кирил Русинов не съумяха да си обезпечат мач по сред си. Двамата имаха опция да се изправят един против различен на полуфиналите на шампионата, само че за задачата трябваше да завоюват мачовете си в категория до 63.5 кг. За страдание нито един от тях не съумя да преодолее своя противник през днешния ден. Джуров отстъпи с 0:5 на узбекистанеца Турсунов, а Русинов позволи проваляне със същия резултат от Серик (Казахстан).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР