Кристина Нагел, Исторически момент - на 30 декември 1922 г.

...
Кристина Нагел, Исторически момент - на 30 декември 1922 г.
Коментари Харесай

История: СССР и мечтите на Путин за ново имперско величие

Кристина Нагел,

Исторически миг - на 30 декември 1922 година представители на Руската, Украинската и Белоруската руски социалистически републики, както и на Закавказката федерация подписват в Москва контракт за основаването на Съветския съюз. Тържественото събитие е осъществено на сцената на Болшой спектакъл.

" Нерушим съюз за безконечни времена "

" Нестабилното интернационално състояние и заплахата от нови набези постановат основаването на обединен фронт на руските републики против капиталистическото обграждане “, се споделя в текста на декларацията, с която е положен главният камък на Съюз на съветските социалистически републики - наименуван по-късно в химна " устойчив съюз на свободните републики, сплотяващ великата Рус за безконечни времена ". 

Руският президент Владимир Путин нееднократно е казвал, че разпадането на Съюз на съветските социалистически републики е " най-голямата геополитическа злополука на века ". Според него и сегашната обстановка в света, и войната в Украйна са продължение на нескончаемата война на културите сред Запада и Изтока. " В продължение на десетилетия в западните страни постоянно е била култивирана концепцията за разпадането на Съветския съюз, на историческата Русия и на настояща Русия. "

Репресии в името на " съветския свят "

Кремъл се усеща предназначен да отбрани и запази не просто Русия, само че и така наречен „ съветски свят “ - и го прави благодарение на репресивни закони против инакомислещите и против тези, които е нарочил като проводници на разлагащо западно въздействие. Също и с проповеди и агитация за обичайните фамилни полезности и любовта към отечеството.

За задачата днешната власт в Русия изтупа от праха остарели руски обичаи и " постижения " - като се стартира с новото пионерско придвижване, което в този момент се назовава " Движение на първите ", и се стигне до паметния в миналото руски автомобил " Москвич ", който към този момент слиза от някогашните индустриални линии на " Рено ".

Война против груповия Запад

Кремъл се вижда в ролята на войник в хибридна война, която била стартирана от " груповия Запад ", и която се водела на живот и гибел, заради което било оправдавано даже потреблението на военна мощ.

" Днес ние се борим за това никой и в никакъв случай да не смее да си намерения, че Русия, нашият народ, нашият език и нашата просвета могат да бъдат изличени от историята ".

Макар химнът на страната през днешния ден да е друг, Путин е угрижен за " безконечната и велика Рус ", към която той причислява Украйна и Беларус - без значение от личната им история и развиване.

Кремъл не се уморява да акцентира, че не става дума за ново издание на Съветския съюз, който дефинитивно напусна огромната политическа сцена през декември 1991 година. Въпреки това споменът за предходното великолепие напълно не е заровен.

Нов съюз към Москва

Целта на Путин си остава непроменена: към Москва да се обединят допустимо най-вече от някогашните руски републики. И като че ли, с цел да подчертае точно това, Путин подари на държавните и държавни ръководители от Общността на самостоятелните страни (ОНД) златни пръстени по време на последната им неофициална среща в Санкт Петербург. 

Този необикновен подарък породи асоциации за нов сватбен съюз, продължаващ цялостен живот, само че и за фантастичната трилогия на Толкин " Властелинът на пръстените ". В нея обаче носителите на пръстени се трансформират в могъщи, само че безволеви прислужници.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР