Кристина Фернандес де Киршнер е жива, защото пистолетът е засякъл

...
Кристина Фернандес де Киршнер е жива, защото пистолетът е засякъл
Коментари Харесай

Засечка на пистолета осуетил опита за убийство на Кристина Киршнер

Кристина Фернандес де Киршнер е жива, тъй като револверът е засякъл по някаква причина, въпреки да е бил зареден с пет патрона, заяви президентът на Аржентина Алберто Фернандес.

Припомняме, че против Кристина Киршнер, вицепрезидент на Аржентина, бе изработен опит за ликвидиране късно нощес по време на митинги пред дома ѝ в столицата Буенос Айрес.

El video del arma contra
— Lautaro Maislin (@LautaroMaislin)
Скъпи сънародници, малко след 21:00 часа мъж опита да отнеме живота на нашия вицепрезидент. Кристина е към момента жива, тъй като по някаква причина оръжието, което е било заредено с пет патрона, не е произвело изстрел поради засечка, изясни президентът в телевизионно послание към нацията малко преди среднощ.

Фернандес осъди опита за нападение и прикани всички политици и аржентинци в страната да създадат същото, защото такива дейности унищожават демокрацията.

Той прикани също по този начин сънародниците си да възвърнат доверието си към демократичните полезности, помрачени от езика на омразата, като загатна, че " дълбоките различия " в обществото могат да бъдат преодолени и без принуждение, осведоми 20minutos.

Аржентинският народ желае да живее в мир и народна власт и е наше обвързване да работим всекидневно, с цел да реализираме тази цел, акцентира Алберто Фернандес.

Atención América Latina, atención mundo: esta noche le gatillaron a Cristina Fernández de Kirchner, dos veces presidenta de la nación, actual vice y principal figura de la política en la República Argentina. El tiro no salió. Fue un intento de magnicidio. Estas son las imágenes.
— Juan Manuel Karg (@jmkarg)
Междувременно от държавното управление оповестиха, че арестуваният за опита за ликвидиране на Киршнер е 35-годишен бразилец, който през март е бил задържан поради нелегално владеене на оръжие.

По случая е стартирано следствие, което да откри претекстовете, които стоят зад опита за нападение на аржентинския вицепрезидент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР