Кристиан Вигенин хвърли оставката си като председател на Националния предизборен

...
Кристиан Вигенин хвърли оставката си като председател на Националния предизборен
Коментари Харесай

Вигенин хвърли оставка като шеф на предизборния щаб на БСП

Кристиан Вигенин хвърли оставката си като ръководител на Националния избирателен щаб на Българска социалистическа партия. Той заяви персонално през профила си в обществената мрежа за решението си единствено часове след краха на соцпартията на парламентарния избор и няколко дни преди балотажа за президент.

Вигенин обаче не разяснява аргументите и икономисва да посочва виновници. Той е първият от екипа на соцлидерката Корнелия Нинова, който поема отговорност за загубата и срутва на социалистите.

" Резултатите от изборите към този момент се изясниха, въпреки да не са дефинитивни. Не постигнахме задачите си. Оттеглям се като ръководител на Националния избирателен щаб. Благодаря на сътрудниците от щаба, работиха старателно и сърцато, към тях не трябва да има никакъв укор! ", заяви някогашният заместник-председател на Народното събрание от Българска социалистическа партия.

" Не съм последовател на вътрешнопартийните откровения във фейсбук, тъй че моят разбор ще споделя първо на партийните конгреси, които предстоят ", резервира дискретно безмълвие социалистът.

" Използвам мотива да благодаря на всички, които гласоподаваха през вчерашния ден и още повече на тези от вас, които поддържаха " Българска социалистическа партия за България ". Топъл привет и на всички деятели и претенденти, с които работихме неуморно в акцията в Пловдив и Ямбол ", благодари още на симпатизанти и съпартийци Вигенин.

Той пробва и да вдъхне кураж на социалистите, които се сринаха на историческо дъно.

" Горе главата, за отчаяние място няма, битката за по-добър живот за всеки българин продължава ", написа Вигенин.

Той не пропуща да пропагандира социалистите да гласоподават за Румен Радев на втория тур на президентския избор, откакто стана ясно към този момент, че сегашният президент е получил повече гласове от Политическа партия на Петков и Василев, в сравнение с от партията, която го откри за политиката - Българска социалистическа партия.

" И не забравяйте, имаме още работа - в неделя следва балотажът сред Румен Радев и Анастас Герджиков! ", приключва писменото си послание Кристиан Вигенин.

По-рано различен член на Националния съвет на Българска социалистическа партия, който сега е представител на служебния кабинет, Антон Кутев, обществено изиска Българска социалистическа партия да смени водача си Корнелия Нинова поради пагубната загуба.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР