Кристиан Николов, дрогираният джигит на пътя, който уби журналиста Милен

...
Кристиан Николов, дрогираният джигит на пътя, който уби журналиста Милен
Коментари Харесай

Съдебни врътки: Убиецът на Милен Цветков вдига сватба, за да отърве затвора

Кристиан Николов, дрогираният джигит на пътя, който умъртви журналиста Милен Цветков в брутална злополука в София точно на Великден през април 2020 година, приготвя венчавката си със своята избраница Симона Цанкова. това оповестява в. „ Уикенд “.
Сватбата е планувана напролет на идната година, като съгласно осведомени венчавката към този момент е била отлагана цели два пъти по съвет на юристите на милионерския наследник.
В началото на седмицата 22-годишния Кристиан Николов беше наказан на 9 години затвор от Софийския апелативен съд за злополуката пред комерсиалния център „ Парадайз “, лишила живота на Милен Цветков. Присъдата удостоверява наказването, наложено на Николов на първа инстанция от Софийския градски съд – 9 години отнемане от независимост.
През април 2020 година джипът на младия мъж се вряза със скорост от над 100 км/ч в колата на известния публицист, спряла на червен светофар. Двамата спътници на Кристиан Николов – приятелката му Симона и Георги, синът на някогашния народен представител от ГЕРБ Лъчезар Иванов, избягаха от мястото на престъплението.
Очевидци на злополуката свидетелстваха в съда, че вместо да оказват помощ на берящия душа Милен Цветков, Николов и спътниците му трескаво ровили в джипа, евентуално с цел да скрият и изхвърлят употребявани от тях опиати.
Впоследствие експертиза откри, че Кристиян Николов е употребил 3 типа опиати, поради което от прокуратурата желаеха той да бъде съден, че е провокирал смъртоносната злополука при възможна предумисъл – закононарушение, което се санкционира с сред 10 и 20 година затвор.
Кристиян Николов прекара няколко месеца в следствения арест, а след излизането му на независимост под домакински арест стана известно, че той се е сгодил с приятелката си Симона Цанкова. Към днешна дата изгората на килъра на Милен Цветков живее на фамилни начала с него. Двамата населяват втория етаж на къщата на централната софийска улица „ Любен Каравелов “. Имотът беше платен от майката на Кристиан – бизнесдамата Десислава Пешева – Николова против 2,5 млн. лева напролет на 2015 година
Заради бъдещата женитба мнозина допускат, че Кристиан Николов и годеницата му ще се венчаят, с цел да бъде облекчено ситуацията в пандиза на килъра на Милен Цветков. Затворници със фамилии имат право на по-чести отпуски от пандиза, както и на по-продължителни свиждания.
Близки до Кристиан Николов обаче са безапелационни, че той желал да се ожени за огромната си обич Симона още преди да провокира злополуката, преобърнала напълно живота му.
Присъдата от 9 години затвор на Кристиан Николов, постановена от две правосъдни инстанции, е обжалвана от неговите юристи, тъй че крайното решение ще бъде взето от Върховния касационен съд. Близките на Милен Цветков също апелират присъдата, като съгласно тях наказването на Кристиан би трябвало да е по-тежко – сред 15 и 20 година
Преди месец, в последните си думи пред съдиите от Софийския апелативен съд, Кристиан Николов за първи път изрази съболезнования към околните на Милен Цветков и съобщи, че се надява те да преодолеят тежката загуба.
„ Не съм употребил опиати – нито тежки, нито леки. Моля съдът да отсъди съгласно закона и правосъдната процедура, а не съгласно публичния напън. Моля чисто човешки, отсъдете по съвест и ми дайте опция да продължа живота си. Разкайвам се горчиво за случилото се.
Моля да отмените присъдата на Софийския градски съд и да върнете делото на първа инстанция. Има един израз „ Всеки носи своя кръст “. Аз ще нося своя до края на живота си “, сподели в правосъдната зала Кристиан Николов. Разкаянието му обаче не умилостиви магистратите. Адвокатите на милионерския наследник упорстват, че той би трябвало да влезе в пандиза най-вече за 4 години.
По всяка възможност окончателната присъда на Кристиан Николов ще бъде оповестена идната есен от Върховния касационен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР