Кристиан Костов е първият българин, носител на наградата за дебютиращи

...
Кристиан Костов е първият българин, носител на наградата за дебютиращи
Коментари Харесай

Кристиан Костов спечели Европейска награда за дебют EBBA и голямата награда на публиката

Кристиан Костов е първият българин, притежател на премията за дебютиращи европейски реализатори, добили огромна известност отвън границите на личната си страна. Българският реализатор получи и огромната премия на Европейските музикални награди (EBBA) - Изборът на публиката (Public Choice Award).

Костов бе награден на блестяща гала сряда вечерта в зала „ Мартини плаза " в Грьонинген, Холандия. За премията на публиката се бореха 10-те носители на European Border Breakers Awards. Сред тях бяха спечелилият от Евровизия 2017 Салвадор Собрал, норвежката музикална сензация Sigrid и изплънителката на едни от най-големите шлагери на 2017-та " Chasing Highs " и " All Stars " ALMA от Финландия.

Миналогодишният притежател на огромната премия на публиката стана Dua Lipa от Англия. След успеха тя се трансформира в един от най-успешните реализатори в международен мащаб.

Кристиан Костов показа първите си страсти след победа пред БНР:

" Просто желая да кажа, че съм доста горделив, че България най-сетне завоюва. Аз мисля, че го заслужаваме доста, само че почтено казано, това не е моята победа никога, това е успеха на всичките хора, които са дали своят вот за мен. И в действителност доста съм признателен за това, тъй като няма по какъв начин да купиш това нещо. Хората или гласоподават, или не. Значи повярваха в мен и в действителност има нещо в това. Благодаря ви доста! "

На сцената в Грьонинген 17-годишният Костов показа в нов аранжимент песента Beautiful Mess, която му донесе второ място в състезанието „ Евровизия 2017 " в Киев. На церемонията той също по този начин пя в дует с нашумелия английски реализатор Younger. На пианото им приглася и известният диригент и ефирен водещ Джулс Холанд.

Следващият музикален план на Кристиан Костов ще е взаимна ария с друга звезда от Евровизия 2017 - норвежкия музикален продуцент и реализатор Jowst, който приключи на 10-о място в Киев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР