Кристиан Георгиев стана регионален шампион в държавното първенство по алпийски

...
Кристиан Георгиев стана регионален шампион в държавното първенство по алпийски
Коментари Харесай

Българин покори световните и регионални първенства по алпийски сноуборд

Кристиан Георгиев стана районен първенец в държавното състезание по алпийски сноуборд, което се организира в Банско на 4 и 5 април. Младият гений се отличи с в действителност забележителни умения. В първия ден от конкуренцията, той завоюва първо място в паралелния великански слалом, побеждавайки легендата в този спорт Радослав Янков, а ден по-късно печели и първата си национална купа в слалома.
 Снимка 660894
" Много се веселя, че имах опцията да осъществя фантазията си и съм извънредно признателен на цялото си семейство за оказаната поддръжка през годните! За мен сноубордът не е просто спорт или занимание - той е метод на живот ", споделя младият експерт.

Малко по-рано, в края на март, Кристиан стана и международен първенец по алпийски сноуборд в своята възрастова категория. Сред представители от 15 страни, той показва изключителна сръчност, убеденост и блестяща подготовка, спечелвайки международната купа с преднина от цели 0,08 секунди.

Световното състезание е с елиминационен формат. То стартира с две квалификационни спускания, като най-бързите 16 състезатели минават към идващия успореден кръг. В него участниците се спускат един до различен като този, който първи пресече финалната линия, продължава напред към финалния стадий. Кристиан сполучливо преодоля всички трудности по пътя си и развя българското знаме на почетната стълбичка.
 Снимка 660896
Страстта към зимните спортове е присъща линия за семейство Георгиеви. Сестрата на Кристиан - Аглика Георгиева също се откроява с впечатляващи достижения в тази област. Тя финишира на трето място в гигантския слалом в Републиканското състезание за дами на 5 април, а на идващия ден завоюва първата си републиканска купа при дамите в слалома.

С доста хъс, интензивни тренировки и непримиримост, Кристиан и Аглика Георгиеви сполучливо покоряват върховете на международните и републикански шампионати, а техните достижения се трансформират в мотив за национална горделивост.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР