Крищоф Милак, който спечели два златни медала на световното първенство

...
Крищоф Милак, който спечели два златни медала на световното първенство
Коментари Харесай

Крищоф Милак пропуска световното първенство по плувни спортове във Фукуока

Крищоф Милак, който завоюва два златни медала на международното състезание по плувни спортове през предходната година, разгласи, че няма да вземе присъединяване в тазгодишното издание в Япония, потвърждавайки следното: „ В момента не се намирам в позиция да бъда измежду най-хубавите в света нито физически, нито душевен “.

23-годишният маджарин сграбчи две първи места в бътерфлая предходната година пред лична аудитория. В добавка, той е международен рекордьор и олимпийски първенец на 200 метра бътерфлай, като завоюва и международната купа в дисциплината през 2019 година.

„ Много тежко взех това решение. Няма да вземам участие на Световното състезание във Фукуока през юли – колкото и да ми се желае да продължа серията си. Търся отговор на спада във формата ми. Не мога да доближи до 100% от представянето ми, което е значимо за върхова форма, и не желая да се задоволя с по-малко от това “, продължи той в изказването, оповестено от клубния му Хонвед, във Facebook.

Първенството в Будапеща бе първото от три шампионата на планетата в границите на 19 месеца, като по-късно във Фукуока през юли следва и Доха през февруари 2024 година Догодина е и Олимпиадата в Париж, която по традиция ще се организира през лятото.

Двама от главните противници на Милак в басейна – американецът Кейлъб Дресъл и австралиецът Кайл Чалмърс, приказваха предходната година за проблемите си с психологичното здраве, само че унгарецът акцентира, че той на собствен ред не страда от това.

„ Това е доста надълбоко място, само че желая да подчертая, че нищо от това не е съпроводено от обезсърчение. Приех го и откровено се надявам, че всички други ще одобряват, че в кариерата на един състезател може да има интервал, когато би трябвало да направиш крачка обратно, да се презаредиш и по-късно още веднъж да си подготвен за най-големите провокации. Не се тормозете: Скоро ще се завърна “, приключи Милак в известието.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР