Крис Фрум бе официално обявен зa победител в Обиколката на

...
Крис Фрум бе официално обявен зa победител в Обиколката на
Коментари Харесай

Крис Фрум спечели "Вуелтата"... за 2011 г.

Крис Фрум бе публично разгласен зa победител в Обиколката на Испания за 2011 година, откакто заелият тогава първото място Хуан Хосе Кобо отхвърли да апелира наложената му дисквалификация.

Испанецът, който към този момент не се състезава, бе махленски през предишния месец от Международния колоездачен съюз в допинг злоупотреби в интервала 2009 - 2011 година и бе осъден със прекъсване на спортните права за три години.

Според " Апелативен съд ", Кобо не счита да апелира и по този метод британецът, който бе втори в генералното класиране във Вуелтата, ще бъде разгласен за победител.

След дисквалификацията на Кобо подиумът във " Вуелтата " през 2011 година е Фрум, Брадли Уигинс и Бауке Молема.

Снимка: Getty Images

Това ще бъде и седма купа за Фрум от трите огромни колоездачни обиколки. Той завоюва четири пъти " Тур дьо Франс " - през 2013, 2015, 2016 и 2017 година, един път " Вуелтата " - през 2017 година (2011 г) и един път " Джирото " - през 2018 година.

Той се изравнява с Контадор, Мигел Индураин и Фаусто Копи на четвъртото място по извоювани обиколки. Пред британеца са само Жак Анкетил с осем, Бернар Ино с 10 и Еди Меркс с 11.

Крис Фрум не взе участие в тазгодишното издание на " Тур дьо Франс ", защото падна тежко и счупи бедрена кост преди началото на Обиколката на Франция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР