Криптовалутите убиват хора по сравнително директен начин. Това заяви основателят

...
Криптовалутите убиват хора по сравнително директен начин. Това заяви основателят
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Криптовалутите причиняват смърт

Криптовалутите убиват хора по " относително пряк метод ". Това съобщи създателят на Microsoft Бил Гейтс, визирайки метода, по който цифрови валути като биткойна се употребяват, с цел да се купуват опиати, измежду които синтетичния опиоид фентанил. 

В сесия за въпроси и отговори към него на всевъзможни тематики в уеб страницата Reddit Гейтс означи, че анонимността зад цифровите валути дава опция с тях да се финансират терористични организации и да се перат пари. 

Запитан от консуматор за мнението му за технологията, той отговори: " Основната характерност на криптовалутите е тяхната анонимност. Не мисля, че това е нещо положително. Способността на държавното управление да открива прането на пари, укриването на налози и финансирането на тероризъм е нещо положително ". 

" В момента криптовалутите се употребяват за пазаруване на фентанил и други опиати, тъй че това е рядка технология, която предизвиква гибел по относително пряк метод. Смятам, че спекулативната вълна на първичните крипто предлагания (ICOs или " initial coin offerings " ), е супер рискована за тези, които се включват ", написа още Гейтс. 

По-рано неговият другар и деец вложител Уорън Бъфет съобщи, че модата на криптовалутите е спекулативна и " ще настъпи нейният край ". 

Гейтс не постоянно обаче е бил по този начин безапелационен за криптовалутите като биткойна. През 2014 година в интервю за телевизия Блумбърг в Съединени американски щати той съобщи, че биткойнът " е по-добър от валута ". 

Критичната му позиция в Reddit в този момент провокира неодобрение сред въодушевените поддръжници на криптовалутите, като някои го упрекнаха, че съгласно тях прави опит да повлияе на криптопазара. 

В друга полемика в Reddit в този момент Бил Гейтс уточни пред публиката, че неговите 3 най-важни цели са да понижи смъртността измежду децата на планетата, да понижи международния глад и да постави завършек на детския паралич. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР