Криптокомпанията плаща милиони на регулаторните органи Компанията Nexo се е

...
Криптокомпанията плаща милиони на регулаторните органи Компанията Nexo се е
Коментари Харесай

Nexo с извънсъдебно споразумение в САЩ


Криптокомпанията заплаща милиони на регулаторните органи

Компанията Nexo се е съгласила да заплати 45 милиона $ на американските регулаторни органи и ще приключи нерегистрираното предложение на крипто артикули.

Това заяви Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединените щати, която упрекна Nexo, че е нарушила разпоредбите, предлагайки артикул за крипто кредитиране.

За да избегне следствие на управляващите, учредената от българи компания ще заплати 22,5 милиона $ наказателна клауза и в допълнение същият размер санкции.

В извънсъдебното съглашение Nexo не признава или отхвърля констатациите на организацията. Компанията би трябвало да заплати паричната глоба в границите на 12 месеца.

С това се поставя завършек на инспекциите на американските регулатори на активността на Nexo, касаещи бизнеса на компанията.

Основателят на компанията Антони Тренчев популяризира позиция във връзка постигнатото съглашение, като декларира, че екипът на компанията ще продължи да бъде фокусиран „ върху това, което прави най-добре, построяването на новаторски и сигурни финансови услуги за нашите милиони клиенти от целия свят. 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР