Криптобанката Nexo се съгласи да плати 45 млн. долара под

...
Криптобанката Nexo се съгласи да плати 45 млн. долара под
Коментари Харесай

Nexo ще плати глоба от 45 милиона долара след споразумение с регулаторите в САЩ

Криптобанката Nexo се съгласи да заплати 45 млн. $ под формата на санкции, с цел да уреди обвиняванията на Комисията за скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати (SEC) и американските регулатори. Двете страни са постигнали съглашение, откакто месеци наред договарянията бяха в " задънена улица ", оповестява " Ройтерс ".

Когато стартира работа на територията на Съединените щати, компанията е предложила на клиентите си лихвоносещи сметки, без първо да ги записва като скъпи бумаги и да даде нужните доклади. Без достъп до тези финансови доклади вложителите не биха могли да вземат осведомени капиталови решения, показват щатските регулатори. Те настояват още, че Nexo не е съумяла да се записва вярно.

Компанията най-сетне уреди тези обвинявания без да признава за нарушавания. За да избегне следствие от американските управляващи, тя се съгласява да заплати 22,5 млн. $ санкция на SEC и още 22,5 млн. $ за споразумяване на обвиняванията на щатските регулаторни органи. С това се поставя завършек на инспекциите от страна на американските регулатори за активността на крипто компанията

" Обвинихме Nexo, че не е записала своя артикул за криптокредитиране на дребно, преди да го предложи на обществеността, заобикаляйки основни условия за обявяване, предопределени да защитят вложителите. Спазването на нашите изпитани във времето публични политики не е изборно ", съобщи в изказване Гари Генслър, ръководител на Комисията за скъпи бумаги.

" Уверени сме, че скоро ще се появи по-ясен регулаторен пейзаж и компании като Nexo ще могат да оферират артикули, създаващи стойност, в Съединените щати по съчетаем метод ", разяснява съоснователят на компанията Коста Кънчев пред Reuters.

" Сега можем да се съсредоточим върху това, което вършим най-добре - да сътворяваме безпроблемни финансови решения за нашата международна публика ", споделя различен съосновател - Антони Тренчев, представен от " New York Times ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР