Криптоаферата Nexo нанася тежка репутационни щета на IT сектора, който

...
Криптоаферата Nexo нанася тежка репутационни щета на IT сектора, който
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Криптоаферата Nexo нанася тежка репутационни щета на IT сектора ни

Криптоаферата Nexo нанася тежка репутационни вреда на IT бранша, който се развива доста бурно.

 Неговият дял в брутния артикул от ден на ден нараства. Той е към този момент над 12 %. Повече от 80 000 души са заети в този отрасъл. Това съобщи зам.-председателят на 48-ото Народно събрание Йордан Цонев по време на дебатите за основаването на Временната парламентарна комисия, която би трябвало да откри всички обстоятелства и условия по отношение на активността на Nexo и Nexo Капитал, обвързваните с тях компании и финансираните от тях политически партии и юридически лица.

Стартът на взрива в този бранш беше даден с 10-процентните налози, припомни Цонев. Не с някакъв закон, а с 10-процентните налози, тъй като ИТ експерт, когато получава 20 000 хиляди лв. или 20 000 евро заплата, на всички места в Европа и света от тези 20 000 му вземат най-малко 25 %, а в България са 10 на 100, сподели зам.-председателят на Движение за права и свободи. Същото е с отчисленията от облагата на ИТ компаниите.

Всички знаят, че това е дело главно на Движение за права и свободи. И ние, когато го правехме, знаехме, че това ще бъде конкурентно преимущество на българския бизнес пред целия европейски и международен бизнес. Така се и оказа. Така че, вредата върху репутацията на българските ІТ експерти и българският ІТ бизнес е доста сериозна, посочи Цонев, припомняйки приемането на плоския налог.

В имитация към депутата от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син по отношение на следствието на КТБ като пирамида, Йордан Цонев разясни, че точно високите лихви, които КТБ оферираше, са съвсем несъмнено доказателство, че става въпрос за машинация или за пирамидална финансова конструкция.

Асен Василев приказва по тематиката, че страната не е платила нищо по КТБ. Затова ще ви кажа какво заплати страната. Тя даде заем на Фонда за гарантиране на влогове с лихви и Фондът го върна от вноските на банките, банките заплатиха масрафа, както се споделя, на пирамидата КТБ и на беглеца фараон в Югославия, в Сърбия, простете, разясни Йордан Цонев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР